Camping Adriatische Rivièra

De Adriatische Rivièra strekt zich uit van Ancona naar Ravenna en nog wat verder naar het noorden als je de natuurgebieden en lagunes meerekent. Deze kuststrook dankt zijn naam aan het stuk Middellandse Zee dat tussen Italië en de Balkan ligt, dat officieel de Adriatische Zee is. Een camping aan de Adriatische Rivièra zorgt er voor dat je heerlijk van het strand kunt genieten, maar ook mooie uitsapjes kunt maken in het uniek landschap en naar fraaie culturele steden. Vlak bij de stad Rimini ligt het dwergstaatje San Marino.

Vakanties aan de Adriatische Rivièra 2

Plaatsen aan de Adriatische Rivièra

Populaire plaatsen aan de Adriatische Rivièra

Omgeving

Het strandleven is de grootste trekker van toeristen die een camping aan de Adriatische Rivièra kiezen. De brede goudkleurige zandstranden met geleidelijk aflopende zeebodem zijn de over het algemeen ook erg kindvriendelijk. Langs de kust is er ook genoeg te beleven op het water, zoals waterfietsen, waterskiën en bananenbootvaren zijn naast zeilen maar enkele van de activiteiten die hier mogelijk zijn. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook wandelen in het Parco del Conero bij Ancona, in Monte San Bartolo bij Cattolica of in de natuurgebieden rond Ravenna. Ook natuurliefhebbers komen hier dus zeker aan hun trekken

Adriatische Rivièra en cultuur

Ravenna en Rimini zijn de belangrijkste plaatsen wat betreft cultuur en historie. In Rimini genet je van Romeinse bouwwerken, geliefde bezienswaardigheden zijn het Amfitheater uit de tweede eeuw en de Boog van Augustus van vlak voor de jaartelling. Ravenna is ongeveer even groot als Rimini en hier zie je vele vroeg-christelijke monumenten met prachtige mozaieken. Tip: bezoek de diverse Doopkapellen en basilieken die rond 500 werden gebouwd. De bekende middeleeuwse dichter Dante Alighieri is begraven in Ravenna, zijn graftombe kun je vereren met een bezoekje. Vanaf de camping aan de Adriatische Rivièra is er dus ook voldoende te doen aan interessante culturele excursies

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Adriatische Rivièra

Best beoordeelde vakanties

Happy Camp - Camping Vigna sul Mar


5.9

274 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Vigna sul Mar

Happy Camp International Riccione


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp International Riccione

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Adriatische Rivièra

Park Hotel Ravenna

€ 371p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Park Hotel Ravenna

Alexandra Plaza

€ 378p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

12 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Alexandra Plaza

Pietrablu Resort & SPA

€ 974p.p.

Vertrek 03-09-2019
8 dagen
All inclusive

Pietrablu Resort & SPA

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook