Camping Abruzzo

De Italiaanse streek Abruzzo spreekt velen tot de verbeelding. Dit heeft alles te maken met de Apennijnen en haar hoogste toppen en de uitloop tot aan de zandstranden van de Adriatische kust. Je vind hier een afwisseling van authentieke fraaie plaatsen als steden met cultuurschatten en schattige dorpjes, grenzend aan wijngaarden, helderblauwe meren en groene valleien en dus het berglandschap met haar grillige rotsen. Een geliefde vakantiebestemming. In de gehele kuststreek liggen mooie kampeerplaatsen waar je vaak tussen de olijfbomen kunt genieten van een warme Italiaanse zomervakantie. Voor een rustige camping kun je wat verder Abruzzo intrekken en gaan voor een agriturismo of natuurcamping in het binnenland. Het betoverende uitzicht over de Apennijnen krijg je er gratis bij.

Vakanties in Abruzzo

Plaatsen in Abruzzo

Omgeving

De vier provincies L'Aquila, Chieti, Pescara en Teramo vormen samen Abruzzo. Aan de kust liggen gezellige badplaatsen als Pineto en Pescara, dat vooral bekend is om de traditionele Trabocchi vissershutten die vanaf de wal bereikbaar zijn met loopplanken. Het binnenland vormt één groot natuurgebied en de toppen van de Corno Grande en Monte Amaro geven het landschap een spectaculair karakter. Dieren als wolven, vossen, maar ook beren leven hier nog in het wild. Bezoek tijdens je kampeervakantie in Abruzzo ook de heuvels van L'Aquila waar je nog dorpjes met authentiek Italiaans karakter terugvind. Neem bijvoorbeeld de middeleeuwse plaatsenPacentro, Scanno en Civitella del Tronto waar soms de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Abruzzo en cultuur

De Apennijnen en de nationale parken vormen een van de grootste aantrekkingskrachten van Abruzzo. Wandelaars kunnen hun hart ophalen met de vele wandelroutes. Stap je liever op de fiets dan zijn er uiteraard wat uitdagende klimmetjes, maar is het wel volop genieten. Er zijn ook voldoende steden en stadjes te bezoeken vanaf de campings in Abruzzo, denk aan L'Aquila met zijn middeleeuwse en renaissancemonumenten, zoals de Fontana delle 99 Cannelle en de schatten in het Museo Nazionale d'Abruzzo. Lanciano, Teramo, Sulmona, Chieti, Vasto en Atri zijn andere plaatsen die de moeite van een bezoek waard zijn. Het kasteel Rocca Calascio is niet alleen fraai maar ook het hoogst gelegen van Italië.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Abruzzo

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook