Camping Italië

Italië is een populair vakantieland onder Nederlanders. Dat komt vanwege de rijke cultuur, het klimaat en het gevarieerde landschap. De geschiedenis gaat ver terug in de tijd en veel resten daarvan zijn goed bewaard gebleven. Er valt dus genoeg te doen. Of je nou de bergen in wilt, aan het strand wil zonnen of historische gebouwen wilt bekijken, het kan er allemaal. Veel mensen boeken daarom ook een camping Italië in de zomer. Bekende gebieden om te kamperen zijn het Gardameer, Toscane en Venetië. De Italiaanse keuken is wereldberoemd en tijdens een vakantie in Italië proef je de culinaire hoogstandjes van het land pas echt goed.

Vakanties in Italië 41

Regio's in Italië

Populaire regio's in Italië

Omgeving

Venetië is een bekende provincie met een gelijknamige hoofdstad in het noorden van Italië. Naast badplaatsen en mooie natuur is de stad zelf ook het bezoeken waard. Maak een tochtje met een gondel door een van de grachtjes of bekijk het historische deel. Veel mensen boeken een camping Italië om bij het Gardameer te verblijven. De nabijgelegen bergketen Monte Baldo biedt een mooi uitzicht over de regio. Ook het Lago Maggiore is een mooi gebied. Toscane ligt in het centrum van Italië en is een bekende wijnregio. Het heuvellandschap wordt dan ook gevuld door wijnkwekerijen, aan de kust vind je mooie stranden.

Italië en cultuur

Italianen zijn erg op hun uiterlijk en dat zie je terug in het straatbeeld. Bij veel uitgaansgelegenheden is het not done om in je alledaagse kloffie te verschijnen. Wij kennen de Italiaanse cultuur vooral van de nationale keuken. Eten is dan ook erg belangrijk en vanaf de camping Italië schuif je zo aan in een traditioneel restaurant. De maaltijden worden gekenmerkt door verse ingrediënten, zoals pasta, kruiden en groenten. Naast stevige maaltijden zijn er lichte bijgerechten die als tussendoortje of voorgerecht gegeten worden.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Camping Turistico Internazionale


6.8

169 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Turistico Internazionale

Camping Norcenni Girasole Club


7.9

1904 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Norcenni Girasole Club

Happy Camp - Camping Norcenni Girasole Club


7.9

1904 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Norcenni Girasole Club

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Italië

Resort Riva degli Etruschi

€ 578p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Logies

11 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Resort Riva degli Etruschi

Athena Resort

€ 373p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
All inclusive

66 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Athena Resort

Aldiana Club Calabria

€ 852p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
All inclusive

Aldiana Club Calabria

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook