Camping Vendée

De Vendée grenst aan de Atlantische Oceaan en heeft een kustlijn van 240 kilometer. Tenminste als je de eilanden Île d’Yeu en Île de Noirmoutir meerekent. Dit departement ligt in het westen van Frankrijk net onder Bretagne. Door het aantrekkelijke klimaat met veel zon vieren veel Nederlanders graag hun vakantie op een camping in de Vendée. Tel daarbij op de uitgestrekte zandstranden en je hebt reden genoeg om ook zelf te gaan. De meest geliefde badplaats in de Vendée is Sables d'Olonne. Behalve een twee kilometer lang zandstrand beidt deze sfeervolle badplaats een leuke boulevard. Breng ook een bezoekje aan de authentieke haven, de oude visserswijk en een van de andere interessante historische bezienswaardigheden. Een ander aantrekkelijke kustplaatsje is Sion-sur-l'Ocean, dat bekend staat vanwege zijn heerlijke garnalen. Wil je verse oesters en mosselen eten, ga dan naar L'Aiguillon-sur-Mer, een levendig vissershavenplaatsje.

Vakanties in de Vendée

Plaatsen in de Vendée

Omgeving

De mooie natuur van de streek Vendée bestaat uit vlaktes, bossen en moerassen. Wanneer je verblijft op een camping in de Vendée ga dan een keer naar la Venise Verte (Groen Venetië), een bijzonder moerasgebied met vele bijzondere vogels. Leuk om te bezoeken is Île d'Yeu is met zijn imposante inhammen en grotten. Ook interessant is het 20 kilometer lange eiland Île de Noirmoutier waar je een grote afwisseling aan landschappen kunt ontdekken. Het eiland is namelijk rijk aan rotsen, duinen en zoutmoerassen.

Vendée en cultuur

Als je kampeert op een camping in de Vendée dan is het interessant om de departementshoofdstad La Roche-sur-Yon te bezoeken. Het stadscentrum ligt rondom het Place Napoléon, een groot plein dat destijds werd gebruikt voor militaire oefeningen. De Église St-Louis is een 19e eeuwse kerk en is de grootste van deze regio. De allerbekendste kerk in de Vendée ligt in het plaatsje Pouzauges, namelijk de Église Notre-Dame uit de 13e eeuw. Wat deze kerk zo bijzonder maakt zijn de prachtige fresco’s die het verhaal van Maria en haar familie uitbeelden en tot de belangrijkste culturele schatten van de Vendée behoren. Leuk detail, deze werden pas weer ontdekt in 1948.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Vendée

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Vendée

Les Jardins des Sables d’Olonne

€ 885p.p.

Vertrek 19-10-2019
8 dagen
Logies

219 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Les Jardins des Sables d’Olonne

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook