Camping Provence

De Provence is een goede keuze wanneer je een kampeervakantie in een aangenaam klimaat wilt vieren, waarbij je ook volop kunt genieten van cultuur en bijzondere natuur. Of je nu een familievakantie met kinderen viert of liever de natuur intrekt voor de mooiste wandelingen, de Provence biedt mogelijkheden voor een ieder en is ideaal voor jouw ontspannen kampeervakantie. De zomeravonden zijn zwoel en met de geur van lavendel en het geluid van de cicaden heb je op een camping in de Provence het lekkere vakantiegevoel waar je naar op zoek bent.

Vakanties in de Provence 1

Plaatsen in de Provence

Populaire plaatsen in de Provence

Omgeving

Het warme klimaat van de Provence zorgt er voor dat je prachtige uitzichten over bloeiende lavendelvelden en natuurlijk akkers vol zonnebloemen hebt. Lokale producten als olijven en wijn, met name rosé, maken je vakantie nog mooier. De Gorges du Verdon ligt op de grens met de Côte d'Azur. Deze diepe rotskloof met wanden van wel 700 meter hoog herbergt de helder groene rivier de Verdon die hier doorheen slingert. Hier huur je een kano of kajak of eventueel een waterfiets om zelf op ontdekkingstocht te gaan in dit prachtige stuk natuur. Tijdens een vakantie op een camping in de Provence mag je dit natuurverschijnsel zeker niet overslaan.

Provence en cultuur

De Provence heeft een rijke historie met vele Romeinse invloeden die nog steeds zichtbaar zijn in het landschap. In 121 voor Christus werd het huidige Provençaalse gebied namelijk toegevoegd aan het Romeinse Rijk. In Orange vind je bijvoorbeeld de overblijfselen van een Romeins theater en een triomfboog. Schilders als Van Gogh en Cézanne brachten graag hun tijd door in de Provence. Wanneer je in dit deel van Frankrijk bent dan kom je er vanzelf achter waarom dit gebied een bron van inspiratie was voor hen, maar ook voor vele andere kunstenaars. Als je op vakantie bent in de Provence is er genoeg te doen en te zien.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Provence

Best beoordeelde vakanties

Camping Carpe Diem


7.1

333 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Carpe Diem

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Provence

Vakantiepark L'Ami Soleil Le Clos des Oliviers

€ 412p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Logies

213 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark L'Ami Soleil Le Clos des Oliviers

Camping Carpe Diem

€ 231p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Logies

333 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Carpe Diem

Hotel Villa Borghese

€ 520p.p.

Vertrek 05-10-2019
8 dagen
Half pension

13 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Villa Borghese

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook