Camping Normandië

De provincie Normandië ligt in het noordwesten van Frankrijk en is vooral bekend vanwege D-Day, de dag waarop de geallieerde troepen aankwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De geschiedenis brengt ons echter helemaal terug tot aan de Noormannen, waarvan de naam van deze streek is afgeleid. Normandië is een regio waar voldoende te zien en beleven valt voor alle leeftijden. Vanaf je camping in Normandië kun je mooie fietstochten en prachtige wandelingen maken en uiteraard de bekende toeristische plekken een bezoekje brengen.

Vakanties in Normandië 1

Plaatsen in Normandië

Populaire plaatsen in Normandië

Omgeving

Voor een indrukwekkende historie ben je in Normandië op de juiste plek. Het eiland Mont Saint-Michel heeft een indrukwekkend uitzicht op en vanaf het bouwwerk en is met name bekend door de oude weg die bij vloed gedeeltelijk onder water staat. Diverse prominente schilders waaronder Boudin en Monet woonden in deze omgeving en haalden hun inspiratie vooral uit de contreien van Honfleur, met zijn nog altijd populaire haven. In Bayeux is een bezienswaardige kathedraal waarvan sommige delen bijna duizend jaar oud zijn. Verblijf je op een camping in Normandië ga dan zeker ook naar de stranden van D-Day. De begraafplaatsen met de witte kruizen maken een onuitwisbare indruk.

Normandië en cultuur

Normandië is een gebied waar je niet hoeft te vervelen. De bewoners van Normandië zijn gastvrij en maken lokale lekkernijen als diverse kaassoorten en appelproducten. Veel oude gebouwen, waaronder huizen, kerken, kastelen en kloosters zijn goed bewaard gebleven. Hierdoor kun je beleven hoe het er vroeger uit moet hebben gezien. Er zijn diverse musea waar je van alles over de Tweede Wereldoorlog en Normandië kunt bekijken. Daarnaast kun je vanaf de camping in Normandië ook een bezoek brengen aan kunstmusea of een museum over scheepvaart.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Normandië

Best beoordeelde vakanties

Camping Port'Land


7.8

378 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Port'Land

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Normandië

Club Belambra Omaha Beach

€ 236p.p.

Vertrek 20-09-2019
5 dagen
Logies

36 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Club Belambra Omaha Beach

Camping Port'Land

€ 434p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Logies

378 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Port'Land

Le Beach Hotel

€ 587p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Le Beach Hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook