Camping Loire

De Loire is vernoemd naar de gelijknamige rivier, de langste rivier van het land en is een grote regio in het noordwesten van Frankrijk. De Loire is niet alleen bekend om zijn goede wijnen, maar ook om prachtige kastelen aan de oevers van de rivier. Als je de kastelenroute rijd kom je langs de voormalige optrekjes van voormalige Franse koningen, adel en andere rijke figuren. In de Loire vind je sfeervolle dorpjes in glooiende landschappen met prachtige wijngaarden. Een vakantie op een camping in de Loire is geliefd bij veel Nederlanders, zeker gezien deze regio makkelijk is te aan te rijden binnen een dag.

Vakanties in de Loire

Plaatsen in de Loire

Omgeving

Ben jij een wandelaar of fietsliefhebber? Dan kan een camping in de Loire zomaar een goede plek zijn om te verblijven. Deze streek beschikt namelijk over een 800 kilometer lange fietsroute genaamd La Loire à Vélo. Deze route leid je langs culturele highlights en door aantrekkelijk natuurschoon. De Atlantische kust van de Loire is 450 kilometer lang en biedt voldoende plezier voor strandliefhebbers. Hier zijn prachtige zandstranden en gezellige badplaatsen, zoals Saint-Jean-de-Monts. In de Loirestreek zijn verschillende natuurparken met fotogenieke rivieren omringd door glooiende en groene landschappen. Het Parc Naturel de la Brenne heeft wel 1.200 meren! Hier vind je dan ook een grote diversiteit aan flora en fauna.

Loire en cultuur

Campings in de Loire vormen over het algemeen een uitstekend beginpunt voor culturele uitstapjes. Er zijn diverse kastelen zoals die van Chambord, wat de woonplaats van koning Frans I was en wordt gekenmerkt door de prachtige Renaissancestijl. Andere kastelen die de moeite waard zijn: het kasteel van Amboise, het kasteel van Chenonceau en het kasteel van Villandry met zijn schitterende klassieke kasteeltuinen. Tours is de hoofdstad van de Loire, waar je bezienswaardigheden vindt als de kathedraal Saint-Gatien en de Abdijkerk St. Julien. Ook leuk is het middeleeuws stadje Chinon met als hoogtepunt het kasteel van Chinon dat in de elfde eeuw is gebouwd.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Loire

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook