Camping Dordogne

De Dordogne is gesitueerd in het zuidwesten van Frankrijk en werd gevormd tijdens de Franse Revolutie in de 18e eeuw. De bekende historie van deze streek gaat tot ver voor de jaartelling. De rijke geschiedenis is goed bewaard gebleven en die vind je terug in de vele kastelen, kloosters en ook kerken die er nog zijn. De grotten van de Dordogne zijn een van de highlights en trekken ieder jaar vele toeristen naar dit Franse departement. Als je dan ook nog de mooie natuur meeneemt, dan is het boeken van een camping voor jouw vakantie in de Dordogne een goede keuze.

Vakanties in de Dordogne

Plaatsen in de Dordogne

Omgeving

Verblijf je op een camping in de Dordogne dan kun je daarvandaan vaak mooie fietstochten of wandelingen maken. Een leuke plek om te bezoeken is Château Castelnaud. Dit kasteel bovenop een berg heeft bovendien een prachtig uitzicht. Als het even kan ga dan ook naar de grotten Grotte du Pech-Merle waar je rotstekeningen uit de prehistorie kunt bewonderen. Prehistologia is een educatief park waar de prehistorie tot leven komt. Dit park is leuk voor kinderen en volwassenen en ligt in Lacave.

Dordogne en cultuur

In de omgeving van jouw camping in de Dordogne zul je merken dat de geschiedenis zich op vele plekken toont. Neem bijvoorbeeld de oude fraaie stadskern van Sarlat waar je bij mooi weer vele terrasjes gevuld ziet. En waar je bij veel bars en restaurant streekproducten kunt bestellen , die je ook kunt kopen op de lokale markt. De oudste gebouwen in het centrum van Sarlat komen uit de 14e eeuw. Rocamadour is een bekende bedevaartplaats met heilige bouwwerken die veelal tegen de rotsmuren zijn aangebouwd. Het Musée National de la Préhistorie geeft met zijn duizenden voorwerpen een beeld van verloren tijden.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Dordogne

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Dordogne

Hotel Le Relais de Castelnau

€ 410p.p.

Vertrek 30-09-2019
7 dagen
Half pension

40 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Le Relais de Castelnau

Village de Vacances Le Chat

€ 364p.p.

Vertrek 12-10-2019
8 dagen
Logies

316 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Village de Vacances Le Chat

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook