Camping Côte d'Azur

De Côte d’Azur vertegenwoordigt het oostelijke deel van de Franse Middellandse Zee kust, een van de oudste vakantiebestemmingen ter wereld. Niet vreemd, de zon schijnt hier bijna altijd, de temperaturen zijn optimaal en de blauwe zee completeert het geheel. Gezien deze regio al zo lang vakantiegangers aantrekt, zijn er veel campings aan de Côte d'Azur. Uiteraard kun je met de auto naar de Côte d’Azur, wat uiteraard wel een behoorlijk stukje toeven is en op sommige plekken druk kan zijn als je in de zomervakantie gaat. Ook vliegen is een optie, er zijn vaak goedkope tickets naar Nice te boeken.

Vakanties aan de Côte d'Azur 2

Plaatsen aan de Côte d'Azur

Populaire plaatsen aan de Côte d'Azur

Omgeving

Een camping aan de Côte d'Azur is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan een aantal wereldberoemde badplaatsen. Saint-Tropez, Juan-les-Pins, Antibes en Cannes zijn synoniem geworden voor een weldadige strandvakantie. Lange stranden, badplaatsen en rotsige baaien wisselen elkaar af aan de Côte d'Azur. De zee is over het algemeen rustig waardoor de Côte d’Azur ook zeer geliefd is bij eigenaren van een jacht. Dicht bij de grens met Italië ligt het Prinsdom Monaco, hoofdstad van de jetset met een indrukwekkende jachthaven. In het binnenland liggen authentieke dopjes, vaak op een heuvel, zoals Saint-Jeannet en Belvédère. Leuke bestemmingen voor een bezoekje.

Côte d'Azur en cultuur

Sinds de prehistorie wonen er al mensen in Côte d’Azur. Vooral de Romeinen hebben duidelijk hun stempel gedrukt op deze kuststreek. Breng zeker een bezoek aan de amfitheaters van Cimiez en Fréjus. Mede dankzij het perfecte klimaat is de Côte d’Azur al jaren een geliefde plek om festivals te organiseren. Met uiteraard het filmfestival van Cannes als meeste bekende voorbeeld. In Nice en Juan-les-Pins worden ieder jaar jazzfestivals gehouden. Nice is bovendien een van de oudste steden van Europa en kent veel interessante musea. Een camping in de Côte d'Azur kan ook als startpunt worden gebruikt voor mooie uitstapjes langs dorpen als Grasse, de hoofdstad van het parfum.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur aan de Côte d'Azur

Best beoordeelde vakanties

Vakantiepark La Baume/La Palmeraie


7.1

593 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark La Baume/La Palmeraie

Camping Sandaya Rivièra d'Azur


7.1

440 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Sandaya Rivièra d'Azur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Côte d'Azur

Vakantiepark La Baume/La Palmeraie

€ 200p.p.

Vertrek 23-09-2019
5 dagen
Logies

593 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark La Baume/La Palmeraie

Club les Chênes Verts

€ 533p.p.

Vertrek 23-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Club les Chênes Verts

Camping Sandaya Rivièra d'Azur

€ 275p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Logies

440 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Sandaya Rivièra d'Azur

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook