Camping Charente-Maritime

De kustregio Charente-Maritime ligt aan de aan de Atlantische Oceaan in het zuidwesten van Frankrijk. De fraaie badplaatsen met lange zandstranden, pittoreske eilandjes en niet te vergeten het zonnige weer maken Charente-Maritime een geliefde vakantiebestemming. Vier je jouw vakantie op een camping in Charente-Maritime dan heb je een goede uitvalsbasis voor een culinaire vakantie. De regio staat namelijk bekend om zijn fantastische verse oesters die uit de vele traditionele oesterkwekerijen komen. Ook voor typisch Franse gerechten met verse vis, mosselen en kreeft kun je heel goed terecht in Charente-Maritime.

Vakanties in Charente-Maritime

Plaatsen in Charente-Maritime

Omgeving

Voor de kust van Charente-Maritime liggen vier schilderachtige eilandjes. Île de Ré biedt uitgestrekte witte zandstranden en authentieke vissersdorpjes. Tip: het traditionele dorpje Ars-en-Ré dat is uitgeroepen tot een van de mooiste plaatsjes van Frankrijk, dus zeker ene bezoek waard. Île d’Aix heeft een geweldige natuur, hier vind je schitterende baaien, indrukwekkende rotspartijen en overweldigende bloemrijke wandelpaden. Vanaf jouw camping in Charente-Maritime breng je eenvoudig een bezoek aan een van de mooie valleien die je vindt in deze regio als bijvoorbeeld de vallei van de Charente. Deze is bekend vanwege zijn grote diversiteit aan flora en fauna.

Charente-Maritime en cultuur

De regio Charente-Maritime is ook bekend vanwege de vele forten die de Franse kustplaatsjes moesten beschermen tegen de Engelsen. Het beroemdste is misschien wel Fort Boyard, bekend van het gelijknamige tv-programma. De havenstad La Rochelle moet je zeker eens bezoeken vanaf de camping in Charente-Maritime. Een aanrader is de oude historische haven met zijn twee opvallende torens genaamd de Tour Saint-Nicolas en de Tour de Chaîne. Het havengebied van La Rochelle wordt verbonden met het centrum door de Rue du Palais en de Rue Chaudier. Zowel deze hoofdstraat als het authentieke marktplein geven een fraai beeld van de karakteristieke architectuur van de stad.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Charente-Maritime