Camping Bretagne

De Bretagne is een soort schiereiland dat uitsteekt in de Atlantische Oceaan en het Kanaal aan de westkant van Frankrijk. Deze Franse regio is dunbevolkt met zijn drie miljoen inwoners, het is namelijk enorm uitgestrekt. Neem bijvoorbeeld de afstand van 250 km tussen de landinwaarts gelegen hoofdstad Rennes en de havenstad Brest. Een campingvakantie in Bretagne is misschien niet de meest zonnige vakantie die je in Frankrijk kunt vieren, maar is wel ideaal voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Bovendien vind je hier schitterende natuur, bijvoorbeeld aan de kust.

Vakanties in de Bretagne

Plaatsen in de Bretagne

Omgeving

De regio Bretagne staat met name bekend om de 1.700 kilometer lange kust waar veel te zien is. Het is een afwisseling van opmerkelijke natuurlijke fenomenen, andere bezienswaardigheden, uitkijkpunten en eilandjes voor de kust. De roze granietkust is heel uniek om te zien en komt voor in het noorden van Bretagne en daarnaast op maar een enkele andere plek op de wereld. Rotsformaties en kliffen kenmerken met name het overige beeld van de Bretagne en vooral het zuiden zijn ook diverse mooie zandstranden. Vanaf de camping in Bretagne kun je ook tochten maken door bossen, akkergebieden en weides waarbij een stop in een van de talloze historische stadjes en dorpjes niet mag worden vergeten.

Bretagne en cultuur

Bretagne heeft duidelijke Britse invloeden, het Welsh heeft de taal, folkore en geschiedenis absoluut beïnvloed. Leuk feitje is dat veel van de verkeersborden in 2 talen zijn. Dorpen en steden als Brest, Rennes, Saint-Malo, Concarneau, Quimper, Vitré en Vannes zijn stuk voor stuk goede dag-uitstapjes als je een stukje historie wel kunt waarderen. Hier geniet je van veelal oude centra met historische panden, kathedralen en ook nog wel vestingmuren en kastelen. Vanaf de camping in Bretagne is een excursie naar Carnac aan de zuidkust met zijn beroemde menhirvelden een echte aanrader. Hier vind je de oudste monumenten van Europa, wel 7.000 jaar oud.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Bretagne

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook