Camping Ardèche

De Ardèche is een erg mooi gebied met veel groen, grotten, bergen en een rijke geschiedenis. Tienduizenden jaren geleden woonden hier al mensen, je kunt hun rotstekeningen nog bewonderen, waarschijnlijk echter waen de eerste bewoners hier al veel eerder. Of je nou van een actieve vakantie houdt of dat je liever tot rust wilt komen, een een camping in de Ardèche is zeker een aanrader. Heerlijk weer in de zomers en genoeg te zien en doen. Het is onderdeel van de Rhône-Alpes dat is gesitueerd in het zuidoosten van Frankrijk.

Vakanties in de Ardèche 1

Plaatsen in de Ardèche

Populaire plaatsen in de Ardèche

Omgeving

Vanaf jouw camping in de Ardèche kun je van alles doen. Blikvanger is natuurlijke de brug Pont D'Arc waar je in de buurt ook kano's kunt huren om de regio vanaf het water te bekijken. Het natuurgebied Monts d'Ardèche leent zich bij uitstek voor prachtige wandelingen langs rivieren, bomen en zelfs molens. Door het safaripark van Peaugres kun je met je eigen auto wilde dieren spotten. Ook natuurlijke bronnen om tot rust te komen en eeuwenoude kastelen behoren to de opties.

Ardèche en cultuur

Wil je meer over de cultuur in de Ardèche leren, dan kun je dat zeker doen vanaf campings in de Ardèche. Er zijn voldoende mogelijkheden. Naast wijn, archeologie, grotten en kastelen kun je ook kennismaken met de diverse kunstenaars die in deze regio heeft voortgebracht. De bevolking is heel gastvrij en weet goed hoe ze met hun gasten moeten omgaan. In de restaurants en andere eetgelegenheden die je en-route tegenkomt kun je goed terecht voor een hapje en een drankje, van lokale wijn en lekkernijen tot een bourgondische maaltijd. De grotere plaatsen Les Vans, Vogue en Meyras bieden de meeste keuze is.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Ardèche

Best beoordeelde vakanties

Camping Sunêlia Aluna


7.5

388 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Sunêlia Aluna

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Ardèche

Camping Sunêlia Aluna

€ 392p.p.

Vertrek 05-10-2019
8 dagen
Logies

388 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Sunêlia Aluna

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook