Camping Frankrijk

Frankrijk is een van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Jaarlijks boeken veel mensen een camping Frankrijk om te midden van de buitenlucht te genieten van de mooie natuur en vele bezienswaardigheden. Zo kun je op cultureel gebied grote steden met bekende musea en historische gebouwen bezoeken. Natuurliefhebbers kunnen wandelen, fietsen of op een andere manier recreëren. Elke regio kent zijn eigen landschap. Het glooiende noordwesten, heuvelachtige noordoosten en natuurlijk de bergketen in het zuidoosten, je vindt het er allemaal.

Vakanties in Frankrijk 40

Regio's in Frankrijk

Populaire regio's in Frankrijk

Omgeving

Het gebied rond de Alpen is erg in trek bij mensen die een camping Frankrijk boeken. Met stranden aan de Middellandse Zee en bergen op het grensgebied van Italië heeft de zuidelijke regio de meest uiteenlopende natuurlijke verschijnselen te bieden. Waan je in luxe in Saint-Tropez of bezoek Romeinse bouwwerken. Het noordelijke gedeelte van de Alpen is populair bij fietsers die beroemde bergen op willen rijden. In Normandië is het beroemde Mont Saint-Michel gevestigd. Dit eiland is alleen te bereiken als het eb is. Vooral 's avonds is het zicht vanaf de kust op het eiland erg bijzonder.

Frankrijk en cultuur

De Fransen hebben een eigen cultuur die ingevuld wordt met literatuur, muziek, kunst en film. In het hele land vind je dan ook musea die gewijd zijn aan lokale beroemdheden. Voor het totaalplaatje mag een bezoekje aan de hoofdstad Parijs dan ook niet ontbreken. Hier vind je onder meer de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame. Iets anders waar het land om bekend staat is de keuken. Vanaf de camping Frankrijk ben je zo in een lokaal restaurant waar je kunt genieten van de meest uiteenlopende gerechten. De meest bekende gerechten zijn bij ons stokbrood en de Franse kazen. Bij een maaltijd in Frankrijk hoort natuurlijk ook een Franse wijn.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Sandaya Soustons Village


8.9

12 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Sandaya Soustons Village

Camping Sunêlia Le Ranc Davaine


7.6

667 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Sunêlia Le Ranc Davaine

Vakantiedorp Village de la Guyonnière


8.5

657 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vakantiedorp Village de la Guyonnière

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Frankrijk

Hotel Club du Soleil Valfréjus

€ 296p.p.

Vertrek 28-08-2019
5 dagen
All inclusive

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Club du Soleil Valfréjus

Hotel Club du Soleil Le Pas du Loup

€ 213p.p.

Vertrek 28-08-2019
4 dagen
All inclusive

48 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Club du Soleil Le Pas du Loup

Bungalowpark Marina d'Oru

€ 447p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Logies

15 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Bungalowpark Marina d'Oru

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook