Camping Duitsland

Veel Nederlanders verkassen in de vakantie naar de oosterburen. Vooral in het voorjaar en in de zomer is het er goed toeven in de natuurgebieden. Mensen die van het buitenleven houden boeken dan een camping Duitsland om te genieten van al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Denk hierbij aan meren, bossen en heuvels. Sportievelingen kunnen in nationale parken zoals de Eifel en het Schwarzwald terecht om te wandelen of fietsen. Er staan veel mooie routes uitgestippeld. Ook het maken van een stedentrip is mogelijk. In steden zoals Keulen, Frankfurt en Düsseldorf vind je historische gebouwen, musea en gezellige winkelstraten.

Vakanties in Duitsland

Regio's in Duitsland

Populaire regio's in Duitsland

Omgeving

De Eifel is wellicht het meest bekende natuurgebied van Duitsland. Het heeft alle ingrediënten voor een leuke vakantie op een camping Duitsland. Je vindt er laaggebergte, grote meren, beboste gebieden en mooie vergezichten. Het park was zo'n tienduizend jaar geleden nog een actief vulkanisch gebied. Het Schwarzwald is een andere bekende vakantiebestemming en nog iets hoger gelegen dan de Eifel. Het dankt zijn naam aan de Romeinen die het donkere woud ondoordringbaar vonden. Met bijna 1500 meter is de Feldberg de hoogste berg van de omgeving. Bekende steden in deze gebieden zijn Freiburg en Monschau.

Duitsland en cultuur

Vanaf de camping Duitsland begeef je je zo in grote steden met culturele bezienswaardigheden. Zo bevat de oude binnenstad van Keulen enkele bijzondere bouwwerken, zoals de Dom van Keulen, het Rathaus en de Hohenzollernbrücke die 's avonds mooi verlicht is. Ook het nabijgelegen Aken herbergt een aantal interessante gebouwen. De warmwaterbronnen lokken mensen vanuit de wijde omtrek om lekker tot rust te komen. Na een lange dag rondlopen heb je vast honger gekregen. Er zijn genoeg horecagelegenheden waar je terecht kunt voor een traditionele Duitse maaltijd. Deze bestaan veelal uit veel vlees, aardappelgerechten en wat groenten.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Duitsland

Dorint Hotel & Sportresort

€ 116p.p.

Vertrek 28-08-2019
4 dagen
Logies en ontbijt

116 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Dorint Hotel & Sportresort

Hotel am See

€ 120p.p.

Vertrek 29-08-2019
4 dagen
Half pension

161 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel am See

Hotel Esperanto

€ 148p.p.

Vertrek 30-08-2019
4 dagen
Logies en ontbijt

2 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Esperanto

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook