Camping Denemarken

Op zoek naar een mooie bestemming voor een kampeervakantie maar wil je niet al te ver reizen, dan is Denemarken het ideale vakantieland. Hier vind je alles wat een vakantie zo heerlijk kan maken; een gevarieerd landschap, veel ruimte en rust, een boeiende Vikingcultuur, een ruim aanbod aan fiets- en wandelroutes en genoeg activiteiten en pretparken om je samen met je kinderen prima te vermaken. Denemarken heeft verspreid over het land meer dan 450 campings. Ze staan op de mooiste plekken, bieden veel ruimte en privacy en hebben vaak zeer verzorgde voorzieningen. Je hoeft soms niet eens een tent mee te nemen, want op elke camping in Denemarken hebben ze wel een aantal comfortabele kampeerhutten waar je prima langere tijd kunt verblijven.

Vakanties in Denemarken

Regio's in Denemarken

Populaire regio's in Denemarken

Omgeving

Denemarken leent zich uitstekend voor het maken van een mooie rondreis. Het bestaat voor een groot deel uit het schiereiland Jutland en daar hoort de Deense eilandengroep bij, waarvan Monn, Lolland, Funen en Seeland, waar ook de hoofdstad Kopenhagen ligt, de grootste eilanden zijn. Het landschap van Denemarken is niet alleen glooiend en groen, maar kent ook parels van fjorden, brede zandstranden zoals op de Waddeneilanden Rømø en het kleinere Mandø en Fanø, en het bezit indrukwekkende steile witte kalkrotsen bij Monn. Zoek je een mooie camping in Denemarken om deze rotsen te verkennen dan is de camping bij Mon´s Klint (Klinteskov) ook echt een aanrader en het is een goed startpunt voor een rondje Denemarken.

Denemarken en cultuur

Denemarken is het land van de Vikingen en bij iedere camping in Denemarken is er in de buurt altijd een pittoresk dorp of stad te vinden dat sporen toont van deze woelige tijden. Zo is er in de stad Aarhus een historisch openluchtmuseum te bezoeken, kan je in Roskilde echte Vikingschepen bekijken en laat het VikingeCentre in Ribe het dagelijks leven van de Vikingen zien. Wie houdt van design, moderne kunst, winkelen en gezellige restaurantjes bezoekt natuurlijk het bruisende Kopenhagen. En willen de kinderen actie? Zij kunnen zich natuurlijk prima vermaken in Legoland in Billund of in een van de vele spectaculaire Sommerland themaparken en aquaparken zoals Djurs en Faarup.

Taal

De officiële taal in Denemarken is het Deens. In het Engels kun je echter prima terecht.

Geldzaken

Denemarken heeft als betaalmiddel de Deense Kroon. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Denemarken heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Denemarken zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Denemarken is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Denemarken bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/denemarken/

Kraanwater

Het kraanwater in Denemarken is veilig te drinken.

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Denemarken

Dancamps Trelde Naes

€ 642p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Logies

15 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Dancamps Trelde Naes

Lalandia® in Billund

€ 1.249p.p.

Vertrek 05-10-2019
8 dagen
Logies

201 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Lalandia® in Billund

Hovborg Kro

€ 357p.p.

Vertrek 19-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hovborg Kro

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook