Camping België

In de zomervakantie reizen veel mensen af naar onze zuiderburen. Zij boeken een camping België om dichtbij het strand te kunnen zijn of om middenin de bossen van de Ardennen te verblijven. Langs de kust van België vind je net als in Nederland veel duinen en zandstranden. Bekende steden in deze regio zijn Brugge en Oostende. De Ardennen zijn vooral populair bij actievelingen. Je ziet er veel wandelaars en fietsers die bekende en minder bekende heuvels bedwingen. Door de hoogteverschillen vind je hier ook het meest gevarieerde landschap. Het gebied kent een rijke geschiedenis, mede dankzij de Slag om de Ardennen in de Tweede Wereldoorlog.

Vakanties in België

Regio's in België

Populaire regio's in België

Omgeving

Wie veel wilt doen en zien tijdens de vakantie kan het beste een camping België in de buurt van de Ardennen boeken. De mooie natuur komt helemaal tot zijn recht in en rond stadjes zoals La Roche en Durbuy. Glooiende heuvels, meertjes, rivieren en steile hellingen, je vindt het er allemaal. In dit historische gebied vind je ook enkele grotten, waaronder die van Remouchamps. Met een klein bootje vaar je langs mooi verlichte stalactieten en stalagmieten. Spa staat vooral bekend vanwege het bronwater, maar weinig mensen weten dat je er ook een kuuroord kunt vinden.

België en cultuur

Aan westkant van België vind je de middeleeuwse stad Brugge, een van de meest populaire steden van het land. Je kunt er diverse historische gebouwen bekijken of spijker je kennis bij in een museum. Mensen die een camping België boeken in de Ardennen kunnen veel oorlogsbezienswaardigheden bezoeken. Overal vind je gedenktekens terug die aan de Eerste of Tweede Wereldoorlog doen denken. La Roche werd bijna helemaal plat gebombardeerd, veel interessante informatie vind je er in een museum. Het kopstuk is het Bastogne War Museum. Met een audiotour beleef je de Tweede Wereldoorlog vanuit het perspectief van meerdere mensen.

Taal

De officiële talen in België zijn het Nederlands, het Frans en het Duits.

Geldzaken

België heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor België heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor België zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in België bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/belgie/

Kraanwater

Het kraanwater in België is veilig te drinken.

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar België

Golden Lakes Village

€ 662p.p.

Vertrek 27-09-2019
8 dagen
Logies

132 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Golden Lakes Village

Hotel Beach Palace

€ 432p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

78 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Beach Palace

Cocoon Hotel Grenier des Grottes

€ 220p.p.

Vertrek 29-09-2019
7 dagen
Logies en ontbijt

214 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Cocoon Hotel Grenier des Grottes

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook