Autovakantie Zwitserland

Zwitserland is een land dat gelegen is in het midden van Europa. Er leefden al mensen in de oude steentijd, toch is het land zoals we het nu kennen pas in 1291 gevormd. Bekende steden zijn Bazel, Zürich en de hoofdstad Bern. Daar vind je historische gebouwen en musea die je tijdens de autovakantie Zwitserland kunt bekijken. Het land is ook populair vanwege de bijzondere natuur. Grote meren zoals dat van Genève en Lugano bevinden zich te midden van grote bergen en veel bebossing. In de winter trekken veel mensen richting Zwitserland om te skiën en snowboarden.

Vakanties in Zwitserland 19

Regio's in Zwitserland

Populaire regio's in Zwitserland

Zwitserland en cultuur

Zwitserland heeft een rijke literaire cultuur met bekende schrijvers zoals Carl Spitteler en Max Frisch. Het meest bekende boek is Heidi. Na een dag rondkijken heb je vast honger en uit eten gaan tijdens de autovakantie Zwitserland is een ware belevenis. Wij kennen vooral de populaire gerechten, zoals fondue en rösti. De Zwitserse keuken bevat nog veel meer lekkers. De maaltijden zijn altijd stevig met veel vlees en aardappelgerechten. Daar drinkt men een lokale wijn bij. Wijnsoorten zoals pinot noir en merlot worden al eeuwenlang in Zwitserland verbouwd. Als toetje hoor je natuurlijk iets met chocola te nemen.

Bezienswaardigheden in Zwitserland

De Zwitserse Alpen zijn een lust voor het oog. Wandelen, fietsen, wintersporten en zwemmen, in de bergen kan het allemaal. Bekende locaties zijn de Matterhorn en de Monte Rosa. Deze zijn ruim 4.000 meter hoog. Ook het Meer van Genève heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen en dat is niet voor niets. De uitzichten zijn er mooi en in het stadje vind je onder meer een museum en kathedraal. De oude binnenstad van Bern is zelfs opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Tijdens een stadswandeling passeer je rijksgebouwen en kerken. Kunstliefhebbers kunnen tijdens de autovakantie Zwitserland terecht in het kunstmuseum van Bazel.

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Laudinella


8.8

280 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Laudinella

Hotel Steinmattli


8.6

105 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Steinmattli

Appartementen Surses Alpin


8.6

89 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Surses Alpin

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Zwitserland

Hotel City

€ 266p.p.

Vertrek 15-06-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

9 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel City

Appartementen Veysonnaz

€ 575p.p.

Vertrek 15-06-2019
15 dagen
Logies

24 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Veysonnaz

Club Hotel Davos

€ 132p.p.

Vertrek 15-06-2019
5 dagen
Logies & ontbijt

51 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Club Hotel Davos

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook