Autovakantie Tsjechië

Tsjechië is een land in Centraal-Europa dat bij toeristen vooral bekend staat vanwege het mooie landschap en de bezienswaardigheden in hoofdstad Praag. Dit zijn voor veel mensen de belangrijkste ingrediënten om een autovakantie Tsjechië te maken. De geschiedenis van het grondgebied gaat terug tot de Kelten, die enkele eeuwen voor de jaartelling domineerden in Europa. Tsjechië is pas sinds 1993 onafhankelijk. Door de geografische ligging vind je er bergen, heuvels en vlaktes. Het landklimaat zorgt voor warme zomers en koude winters. De mix van historie, mooie natuur en een prettige cultuur zorgt voor het unieke karakter van Tsjechië.

Vakanties in Tsjechië 16

Regio's in Tsjechië

Populaire regio's in Tsjechië

Tsjechië en cultuur

In Praag vind je veel religieuze bouwwerken en musea die meer over de cultuur van het land kunnen vertellen. De indrukwekkende Sint-Vituskathedraal is de bekendste van allemaal. Ook het Nationaal Museum en het Nationaal Theater mag je tijdens de autovakantie Tsjechië niet overslaan. Veel oude binnensteden staan op de Werelderfgoedlijst. De Tsjechen hebben een eigen keuken met veel lekkere gerechten. 's Middags eet men er warm. De maaltijden bestaan uit vlees met aardappels en een beetje groente. Bekende toetjes zoals de apfelstrudel en het nationale bier worden ver buiten de landsgrenzen genuttigd.

Bezienswaardigheden in Tsjechië

Als je bent uitgekeken op de musea en gebouwen van Praag is er nog veel meer te zien tijdens de autovakantie Tsjechië. Zo is het middeleeuwse stadje Český Krumlov met zijn oude bouwwerken een lust voor het oog. Je vindt er een kasteel, oud theater en mijnen die open zijn voor publiek. Natuurliefhebbers kunnen in het Reuzengebergte terecht. Hier vind je het Nationale park Krkonoše, waar veel flora en fauna tot bloei komt. Er staan wandelroutes uitgestippeld en in de winter is het een populair wintersportgebied. In de zomer trekken veel mensen naar het Lipnomeer, waar je lekker kunt zonnen en recreëren op het water.

Taal

De officiële taal in Tsjechië is het Tsjechisch. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Tsjechië heeft als betaalmiddel de Tsjechische kroon. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Tsjechië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Tsjechië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Tsjechië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Tsjechië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/tsjechie/

Kraanwater

Het kraanwater in Tsjechië is veilig te drinken. Het kan echter maag- en darmklachten veroorzaken en veel toeristen kiezen er dan ook voor om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Orea Resort Horal


9.3

24 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Orea Resort Horal

Lipno Lake Resort


8.7

315 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Lipno Lake Resort

Harmony Club Hotel


8.7

23 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Harmony Club Hotel

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Tsjechië

Hotel Babylon

€ 300p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

124 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Babylon

Hotel Aquapark

€ 198p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

67 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aquapark

Hotel Srní

€ 204p.p.

Vertrek 14-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

14 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Srní

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook