Autovakantie Slovenië

Slovenië is een land gelegen in het midden van Europa. Het landschap kenmerkt zich door veel bebossing, bergen en mooie vergezichten. De lange geschiedenis begint al in de steentijd, waarna Kelten en Romeinen zich op het grondgebied vestigden. In 1990 werd de onafhankelijkheid van Slovenië aangekondigd en sindsdien zit ook het toerisme in de lift. Tegenwoordig gaan veel mensen op autovakantie Slovenië om een van de vele natuurlijke bezienswaardigheden te aanschouwen. Op cultureel gebied moet je in de hoofdstad Ljubljana wezen. Hier vind je oude gebouwen, musea, winkelstraten en uitgaansgelegenheden.

Vakanties in Slovenië 8

Regio's in Slovenië

Populaire regio's in Slovenië

Slovenië en cultuur

Op cultureel gebied hebben de Slovenen het vooral goed gedaan in de wereld van het geschreven boek. Als je meer wilt leren over het land zelf kun je terecht in het Nationaal Museum en Natuurhistorisch Museum . Wie tijdens de autovakantie Slovenië de cultuur letterlijk wil proeven moet een keer aanschuiven in een traditioneel restaurant. De nationale keuken heeft zijn invloeden uit die van diverse omringende landen gehaald. De bevolking eet graag kruh, dit is een stevige broodsoort. De hoofdmaaltijden zijn erg stevig en voorzien van veel vlees. Bij het eten drinkt men een fruitige alcoholische drank.

Bezienswaardigheden in Slovenië

Natuurliefhebbers trekken in de zomer vaak naar het Meer van Bled. Je kunt er relaxen, recreëren en een uitstapje naar het Nationale Park Triglav maken. Dit natuurgebied is vernoemd naar de hoogste berg van het land, die ruim 2800 meter hoog is. Andere natuurverschijnselen die je niet mag overslaan tijdens de autovakantie Slovenië zijn de Vintgar Kloof en Tolmin kloof en de Grotten van Škocjan en Postojna. De hoofdstad staat vol met oude gebouwen. Bekenede namen zijn de Romski Zid, de Sint-Nicolaaskathedraal en het kasteel Ljubljanski Grad. Door de hele stad zijn tientallen pleinen te vinden, waarvan het Prešerenplein eruit springt.

Taal

De officiële taal in Slovenië is het Sloveens. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Slovenië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Slovenië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Slovenië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Slovenië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Slovenië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/slovenie/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Slovenië veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel & Château Lambergh


9.6

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel & Château Lambergh

Thermana Park Laško


8.8

54 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Thermana Park Laško

Bohinj Eco Hotel


8.6

20 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Bohinj Eco Hotel

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Slovenië

Bohinj Eco Hotel

€ 518p.p.

Vertrek 01-06-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

20 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Bohinj Eco Hotel

Eco Resort Terme Snovik

€ 240p.p.

Vertrek 01-06-2019
8 dagen
Logies

65 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Eco Resort Terme Snovik

San Simon Hotel Resort

€ 406p.p.

Vertrek 11-06-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

82 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

San Simon Hotel Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook