Autovakantie Luxemburg

Luxemburg is een West-Europees land dat omringd wordt door België, Frankrijk en Duitsland. Het kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Kelten. Het graafschap Luxemburg werd pas aan het einde van de 10e eeuw gesticht. Door de ligging bestaat het landschap vooral uit uitlopers van de Ardennen. Het heuvelachtige landschap wordt gesierd door bossen en uitgesleten gebieden. In de beboste delen vind je diverse diersoorten zoals herten, zwijnen en roofvogels. Veel mensen die een autovakantie Luxemburg maken volgen een van de culturele routes. Deze voeren je langs oude gebouwen, musea en cultureel erfgoed.

Vakanties in Luxemburg 2

Regio's in Luxemburg

Populaire regio's in Luxemburg

Luxemburg en cultuur

De Luxemburgers houden sterk vast aan tradities en veel feestdagen worden dan ook uitbundig gevierd. Het land heeft enkele bekende kunstenaars voortgebracht, maar ook op literair en muzikaal gebied is er genoeg bewaard gebleven. Klassieke muziek is er nog altijd erg populair en het muziekgebouw Philharmonie Luxemburg is dan ook internationaal bekend. De concertzalen worden vooral geroemd voor hun goede akoestiek. Tijdens de autovakantie Luxemburg kun je gerust even stoppen bij een van de bistro's voor een goede maaltijd. De nationale keuken bevat stevige gerechten waar vaak vlees en bonen in worden verwerkt. Ook Kniddelen, grote knödels en visgerechten zijn populair. In het land wordt her en der wijn verbouwd.

Bezienswaardigheden in Luxemburg

Liefhebbers van oude gebouwen kunnen zich tijdens de autovakantie Luxemburg dagen vermaken. Zo mag je de Kathedraal van Luxemburg en het 16e eeuwse Grand Ducal Palace niet missen. In het Mudam Museum wordt hedendaagse kunst tentoongesteld. Ook het gebouw zelf is al een bezienswaardigheid op zich. In het natuurhistorisch museum (MNHN) en het museum voor kunstvoorwerpen (MNHA) vind je veel nationale geschiedenis terug. De binnenstad van de hoofdstad Luxemburg staat op de Werelderfgoedlijst vanwege de verdedigingsmuren en historische wijken. De zogeheten kazematten bestaan uit een ondergrondse militaire vestigingsgordel.

Taal

De officiële taal in Luxemburg is het Luxemburgs. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Luxemburg heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Luxemburg heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Luxemburg zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Luxemburg is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Kroatië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 192, ambulance: 194 en brandweer: 193.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/luxemburg/

Kraanwater

Het kraanwater in Luxemburg is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Cocoon Hotel Belair


7.5

166 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Cocoon Hotel Belair

Cocoon Hotel La Rive


7.5

82 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Cocoon Hotel La Rive

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Luxemburg

Cocoon Hotel Belair

€ 408p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

166 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Cocoon Hotel Belair

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook