Autovakantie Hongarije

Hongarije is een land gelegen in Centraal-Europa en wordt in tweeën gedeeld door de Donau. Een levendig voorbeeld daarvan zie je terug in de hoofdstad Boedapest, waar de rivier doorheen loopt. De lange geschiedenis gaat terug tot de Romeinen. In de recente geschiedenis speelden de Eerste en Tweede Wereldoorlog een grote rol in de opbouw van het land. Sinds 1991 is Hongarije compleet onafhankelijk en komen er steeds meer toeristen naartoe. Veel mensen boeken een autovakantie Hongarije vanwege het mooie landschap en de bezienswaardigheden. Door de ligging is het er in de zomer warm en in de winter koud.

Vakanties in Hongarije 8

Regio's in Hongarije

Populaire regio's in Hongarije

Hongarije en cultuur

De Hongaren hebben een lange culturele geschiedenis die zich vooral concentreert op literatuur en volksmuziek. Daarnaast zijn er ook enkele beroemde Hongaarse componisten. Zo luisteren mensen van over de hele wereld naar stukken van Franz Liszt en Béla Bartók. De typische Hongaarse cultuur kom je tegen in steden zoals Boedapest en Pécs, waar je tijdens de autovakantie Hongarije ook heerlijk kunt eten. De Hongaarse keuken bevat enkele bekende gerechten, zoals goulash en de Dobos-taart. De maaltijden zijn altijd stevig, met verse seizoensproducten en kruiden. De toetjes bestaan uit vooral uit zoete gebakjes.

Bezienswaardigheden in Hongarije

De historische bezienswaardigheden vind je vooral in Boedapest. Deze stad is door de Donau in de delen Boeda en Pest opgedeeld. In Boeda mag je de Burcht van Boeda en de Matthiaskerk niet missen, in Pest het Parlementsgebouw en de Sint-Stefanusbasiliek. Vanaf de Donau heb je een mooi uitzicht over de vele bruggen, zoals de bekende Kettingbrug en de hoofdstad zelf. Een andere reden waarom mensen een autovakantie Hongarije maken is de mooie natuur. Het Balatonmeer trekt jaarlijks duizenden vakantiegangers aan en dat is niet voor niets. Met uitgestrekte landschappen, een rustige sfeer en bedrijvige wijnbouw is het een ideale vakantiebestemming.

Taal

De officiële taal in Hongarije is het Hongaars. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Hongarije heeft als betaalmiddel de forint. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Hongarije heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Hongarije zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Hongarije is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Hongarije bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 107, ambulance: 104 en brandweer: 105.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld (service charge) bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Wanneer er geen 'service charge' op de rekening staat is het geven van een fooi van 10-15% gebruikelijk. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/hongarije/

Kraanwater

In Hongarije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Annabella


8.8

71 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Annabella

Hotel/Bungalow Club Tihany


6.9

35 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel/Bungalow Club Tihany

Greenfield Hotel Golf & Spa


8.4

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Greenfield Hotel Golf & Spa

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Hongarije

Hotel/Bungalow Club Tihany

€ 225p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Logies

35 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel/Bungalow Club Tihany

Happy Camp - Camping Füred

€ 195p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
Logies

341 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Füred

Hotel Marina

€ 354p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
All inclusive

64 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Marina

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook