Autovakantie Frankrijk

Een autovakantie in Frankrijk is een ideale manier om kennis te maken met het land dat zoveel uiteenlopende landschappen en steden rijk is. Elke regio heeft zijn eigen streekgerechten en -wijnen. De Fransen zelf zijn volgens veel toeristen arrogant, maar als je ze in hun eigen taal aanspreekt (hoe gebrekkig ook) laten ze al snel hun vriendelijke kant zien. Frankrijk heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de Europese geschiedenis. Neem de tijd om enkele van de vele historische gebouwen te bezoeken, dan zul je begrijpen waarom de Fransen zo trots zijn op hun land. Vive la France!

Vakanties in Frankrijk 75

Regio's in Frankrijk

Populaire regio's in Frankrijk

Frankrijk en cultuur

Fransen zien hun land graag als het middelpunt van Europa. Dat kun je chauvinistisch noemen, maar aan welke taal hebben wij het woord "chauvinistisch" ontleend? Frankrijk bepaalde nog tot de Tweede Wereldoorlog de standaard voor Europa in onder meer architectuur, kunst en mode. Veel gotische kerken en kathedralen in Europa zijn gebouwd naar Frans voorbeeld. Kunststromingen als art deco en de romantiek zijn begonnen in Frankrijk. Een autovakantie Frankrijk is niet compleet zonder een bezoek aan een van de vele musea, bijvoorbeeld de tentoonstelling La Grande Expo nabij de Pont du Gard, het Louvre in Parijs of het Musée des châteaux de Versailles et de Trianon in Versailles.

Bezienswaardigheden in Frankrijk

Het leuke van een autovakantie binnen Frankrijk is dat je veel meer kunt zien dan alleen de attracties van Parijs (waaronder Arc de Triomphe, Avenue des Champs-Élysées, Basilique du Sacré-Cœur, la tour Eiffel, Musée du Louvre, Montmartre en Pont Neuf). Alleen al voor het kasteel van Versailles met zijn prachtige tuinen moet je eigenlijk twee dagen uittrekken. Het Romeinse aquaduct Pont du Gard is een van de best bewaarde aquaducten ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Carcassonne behoort tot de fraaiste middeleeuwse vestingsteden van Europa die nog intact zijn. Het kasteel van Chambord geldt als een van de meesterwerken van de renaissance.

Dit mag je niet missen in 2019 tijdens je vakantie in Frankrijk

De belangrijkste nationale feestdag in Frankrijk is natuurlijk Quatorze Juillet. Ieder jaar wordt op 14 juli de Franse revolutie herdacht. Dit viert men met leuke activiteiten, feestjes en vuurwerk. In Parijs vindt de grootste viering plaats met een militaire parade en vuurwerk bij de Eiffeltoren maar ook op andere plaatsen in Frankrijk wordt dit gevierd. Zo kun je in Montpellier de braderie bezoeken en in Cannes en Carcassonne genieten van mooie vuurwerkshows.

Op de langste dag van het jaar, 21 juni 2019, wordt het muziekfeest Fête de la Musique France georganiseerd. Op straat en in parken door heel Frankrijk treden diverse muzikanten op, zowel amateurs als professionals.

De Tour de France is het bekendste evenement in Frankrijk en vindt in 2019 plaats van 6 t/m 28 juli. Hij start dit jaar in België, in Brussel en eindigt zoals ieder jaar op de Champs-Élysées. Uiteraard gaat de route ook door de Alpen en de Pyreneeën.

Ben je in de buurt van de Provence van 2 t/m 6 augustus? Neem dan een kijkje bij de Lavandel Corso in Digne-les-Bains. Er worden overdag en ’s avonds optochten gehouden maar er zijn ook vuurwerkshows en een kermis.

Nice vormt ieder jaar het decor voor het Nice Jazz Festival, één van de oudste jazz festivals in Europa! In 2019 vindt het festival plaats tussen 16 t/m 20 juli.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel de la Jamagne


9.8

12 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel de la Jamagne

Best Western Cannes Riviera Hotel & Spa


9.6

22 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Best Western Cannes Riviera Hotel & Spa

Hotel Les Buttes


8.7

140 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Les Buttes

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Frankrijk

Club Belambra Omaha Beach

€ 236p.p.

Vertrek 20-09-2019
5 dagen
Logies

36 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Club Belambra Omaha Beach

Villages Nature Paris

€ 973p.p.

Vertrek 20-09-2019
8 dagen
Logies

107 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Villages Nature Paris

Club Belambra Presqu'île du Ponant

€ 322p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Logies

9 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Club Belambra Presqu'île du Ponant

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook