Autovakantie Denemarken

Vanuit Utrecht naar de Deense grens is het ongeveer 600 km, een autovakantie Denemarken is dan ook heel goed mogelijk. Wil je in één dag naar Kopenhagen op het eiland Seeland rijden, dan kan dat op twee manieren: via Jutland en het eiland Fünen, of met de veerpont vanaf Noord-Duitsland. Beide routes duren ongeveer even lang. De wegen in Denemarken zijn goed. Er zijn geen tolwegen, maar wel twee tolbruggen, namelijk die tussen Fünen en Seeland en die tussen Seeland en Zweden. Denemarken behoort tot de Europese Unie, maar doet niet mee aan de euro. Eén euro is ongeveer 7,5 Deense Kroon waard.

Vakanties in Denemarken 5

Regio's in Denemarken

Populaire regio's in Denemarken

Denemarken en cultuur

Denemarken is een van de oudste monarchieën ter wereld en kent veel oude adellijke geslachten. Je zult op je autovakantie in Denemarken dan ook heel wat kastelen en kasteeltjes tegenkomen. Toch zijn de klassenverschillen minimaal gebleven. De Denen hechten aan hun individuele vrijheden en een sprekend voorbeeld daarvan is de anarchistische enclave Christiania in de hoofdstad Kopenhagen. Ook musea over de tijd van de Vikingen - o.a. in Roskilde - laten de oorsprong van de vrijheidsdrang van het Deense volk mooi zien. Roskilde is overigens ook de stad van een van Europa's grootste rockfestivals.

Bezienswaardigheden in Denemarken

Waarschijnlijk denk je bij Denemarken ook aan Lego. Legoland in Billund trekt jaarlijks zo'n anderhalf miljoen bezoekers en is voor jong en oud een belevenis. Andere attractieparken zijn Tivoli en Dyrehavsbakken, het oudste attractiepark ter wereld. Beide vind je in Kopenhagen. Maar ook kun je op autovakantie in Denemarken volop genieten van de natuur met mooie zandstranden, talloze baaien en eilandjes, krijtrotsen en een glooiend landschap waar akkers en knalgele koolzaadvelden een ware lappendeken vormen. De vakwerkhuisjes en grote herenboerderijen geven het landschap een geheel eigen karakter.

Taal

De officiële taal in Denemarken is het Deens. In het Engels kun je echter prima terecht.

Geldzaken

Denemarken heeft als betaalmiddel de Deense Kroon. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Denemarken heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Denemarken zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Denemarken is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Denemarken bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/denemarken/

Kraanwater

Het kraanwater in Denemarken is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Lalandia® in Billund


8.2

200 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Lalandia® in Billund

Dancamps Trelde Naes


6.8

15 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Dancamps Trelde Naes

Hovborg Kro


6.8

5 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hovborg Kro

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Denemarken

Lalandia® in Billund

€ 1.177p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Logies

200 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Lalandia® in Billund

Dancamps Trelde Naes

€ 642p.p.

Vertrek 05-10-2019
8 dagen
Logies

15 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Dancamps Trelde Naes

Vakantiepark Lalandia® in Rødby

€ 801p.p.

Vertrek 19-10-2019
8 dagen
Logies

75 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark Lalandia® in Rødby

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook