Autovakantie België

Wie voor een autovakantie in België kiest, heeft een ruime keuze aan leuke en interessante plaatsen. Ons buurland biedt behalve een lange kustlijn namelijk ook prachtige natuurgebieden, Bourgondische steden en authentieke dorpjes. Voor echte sportfanaten zijn de uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en rivieren van de Ardennen het perfecte decor voor een actieve vakantie. Als strandplezier tijdens de vakantie op het verlanglijstje staat, bezoek dan de bruisende badplaatsen Blankenberge, Oostende en Knokke. Dit valt goed te combineren met een visite aan de historische steden Brugge, Gent en Brussel, waar je uitstekend kunt shoppen, uitgaan en genieten van het goede leven.

Vakanties in België 10

Regio's in België

Populaire regio's in België

België en cultuur

Met name in de Belgische steden kun je prachtige kunst bewonderen in talrijke musea. Ook op het gebied van architectuur kan het land bogen op een rijke historie. De mooie marktpleinen en imposante gebouwen uit de late Middeleeuwen, talloze kastelen en kloosters zijn echt een bezoek waard. Dat de Belgen echte levensgenieters zijn, daar kom je al snel achter tijdens een autovakantie binnen België. Sommige befaamde bierbrouwerijen behoren al sinds de middeleeuwen tot het cultureel erfgoed en organiseren rondleidingen en proeverijen. Verblijf je op het platteland dan is het leuk om je eens te verdiepen in de oude Belgische ambachten.

Bezienswaardigheden in België

Een autovakantie in België is zeer de moeite waard als je niet te ver van huis wilt gaan en toch veel dingen wilt bekijken. Bezoek bijvoorbeeld Fort Napoleon, een imposant vestingwerk uit 1811, midden in de duinen van Oostende. Ga je naar Brussel dan mag je het beroemde fonteinbeeld van 'Manneken pis' niet overslaan. In deze stad vind je tevens 'Mini-Europe' waar 350 schaalmodellen van de bekendste bezienswaardigheden uit Europa te zien zijn. In de Ardennen zijn er de grotten van Han en spetterende watervallen van Coo. Daarnaast is dit gebied rijk aan musea en overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog.

Taal

De officiële talen in België zijn het Nederlands, het Frans en het Duits.

Geldzaken

België heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor België heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor België zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in België bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/belgie/

Kraanwater

Het kraanwater in België is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Park Molenheide


8.2

2368 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Park Molenheide

Cocoon Hotel du Commerce


8.1

213 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Cocoon Hotel du Commerce

Cocoon Hotel Grenier des Grottes


8

214 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Cocoon Hotel Grenier des Grottes

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar België

Castel De Pont-à-Lesse Dinant

€ 159p.p.

Vertrek 25-06-2019
4 dagen
Logies en ontbijt

55 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Castel De Pont-à-Lesse Dinant

Golden Lakes Village

€ 819p.p.

Vertrek 28-06-2019
8 dagen
Logies

129 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Golden Lakes Village

Park Molenheide

€ 658p.p.

Vertrek 28-06-2019
8 dagen
Logies

2368 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Park Molenheide

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook