Autovakantie Andorra

Andorra is een dwergstaat in Europa, gelegen in de Pyreneeën. Het landje wordt omringd door Frankrijk en Spanje en heeft door de ligging een mooi landschap. Het verhaal gaat dat Karel de Grote de Andorrezen in de 9e eeuw een stuk land cadeau gaf omdat zij zich verzetten tegen de Moren. Tegenwoordig is het een populaire vakantiebestemming en maken veel toeristen een autovakantie Andorra. Zij komen vooral om te midden van de bergen tot rust te komen. In de hoofdstad Andorra la Vella en in de omgeving vind je enkele leuke bezienswaardigheden en activiteiten.

Vakanties in Andorra

Regio's in Andorra

Populaire regio's in Andorra

Andorra en cultuur

Je zou niet verwachten dat Andorra vooral bekend staat om zijn parfum, echter niets is minder waar. In het Parfum Museum kun je meer leren over de lekkere luchtjes en waar ze vandaan komen. Enkele eeuwen geleden werd er in de mijnen van Llorts ijzererts gedolven. Tegenwoordig zijn deze open voor publiek en kun je met een gids mee de mijnen in. Na een lange dag kun je tijdens de autovakantie Andorra bijkomen in een van de horecagelegenheden. De Andorrese keuken is een mix van de Catalaanse, Italiaanse en Franse keuken. Zo worden er veel lokale producten, zoals vis en vlees verwerkt in de gerechten.

Bezienswaardigheden in Andorra

Liefhebbers van historische gebouwen kunnen in Andorra la Vella de Sint-Stefanuskerk en het Parlementsgebouw bekijken. In Sant Julià de Lòria staat de 17e eeuwse Sint-Romanuskerk. Hiervandaan heb je een bijzonder uitzicht over de vallei. Er zijn wandelroutes uitgezet die je langs de belangrijke kerken van Andorra voeren. Wie even tot rust wil komen moet tijdens de autovakantie Andorra zeker even stoppen in Escaldes-Engordany. Je vindt er de thermen van Caldea. De mensen wonen in het dorpje grotendeels nog volgens oude gebruiken. Vanuit de toren van de Sint-Michaëlskerk heb je een goed uitzicht over de omgeving.

Taal

De officiële taal in Andorra is het Catalaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Andorra heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Andorra heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Andorra zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Andorra bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijnen voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/andorra/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Andorra veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.