Appartement Tenerife

Appartement op Tenerife

Het is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en ligt slechts 200 kilometer uit de kust van Marokko: Tenerife is een vakantiebestemming waar veel mensen van dromen. Geniet van zon, zee en strand en boek vandaag nog een comfortabel appartement bij Neckermann! Neckermann zorgt voor de scherpste aanbiedingen en

Spanje Tenerife maakt je vakantievreugde compleet!

Op vakantie naar Tenerife

Tenerife is een waar paradijs voor liefhebbers van zon, zee en strand. Daarnaast kun je op Tenerife volop genieten van de natuur, maar ook heerlijk winkelen. Blijf dus niet in je appartement en geniet van alles wat Tenerife je te bieden heeft!

Santa Cruz
Santa Cruz is de hoofdstad van Tenerife en tevens dé bestemming voor iedereen die wel wil shoppen, maar dat liever niet in de talloze toeristische winkeltjes doet. Centraal in de stad vind je het Plaza de España. Via dit plein loop je direct de prachtige winkelstraten en –complexen in. Een hele dag uittrekken voor het winkelen is geen slecht idee: de prijzen liggen hier relatief laag en het aanbod is groot. Santa Cruz leent zich goed voor een dagje uit: je kunt er heerlijk wandelen in de groene parken, diverse musea bezoeken en monumenten bekijken. De dag sluit je af met een lekkere maaltijd in één van de talloze restaurantjes.

El Teide
El Teide, ook wel Pico del Teide genoemd, is de grootste vulkaan van het eiland. Deze vulkaan steekt 3718 meter boven zeeniveau uit en ligt op maar liefst 7000 meter afstand van de zeebodem. Op dit moment slaapt El Teide; de laatste uitbarsting deed zich voor in 1909. Wel wordt verwacht dat zich nieuwe uitbarstingen voor zullen doen. El Teide ligt midden in het Parque Nacional del Teide, een nationaal park dat sinds 2007 is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. El Teide werd voor het eerst beklommen door Sir Edmund Scory in 1582. Ook vandaag de dag kun je nog een poging wagen. Als het je lukt, kun je genieten van een adembenemend mooi uitzicht.

Piramides van Güímar
Aan de oostkust van Tenerife, in het plaatsje Güímar, liggen de piramides van Güímar. Vroeger stonden er negen piramides in dit gebied, tegenwoordig zijn er nog zes over. De piramides zouden halverwege de 19e eeuw gebouwd zijn door boeren, die de stenen die ze op het land vonden opstapelden. Sommige onderzoekers denken echter dat het hier om echte, oude piramides gaat. Zij gaan hier vanuit omdat de gebruikte stenen lavarotsen zijn, die niet zomaar in het veld gevonden worden. Ook zouden de piramides in een speciale astronomische positie geplaatst zijn.

Geografie
Tenerife heeft een oppervlakte van 2.057 vierkante kilometer. Hiermee is het het grootste eiland van de Canarische Eilanden. In totaal wonen er ruim 880.000 mensen op Tenerife. Tenerife ligt in de Atlantische Oceaan. Aan de oostkust van het eiland ligt Santa Cruz de Tenerife, de hoofstad van het eiland. Hier vind je onder andere een belangrijke haven voor zowel toeristen als vrachtvervoer. Aan de westkust ligt Playa de San Juan. Vanaf Playa de San Juan kun je prachtig uitkijken over de Atlantische Oceaan en heb je zicht op het eiland La Gomera.

Landschap
Tenerife is van vulkanische oorsprong. Het eiland wordt dan ook gekenmerkt door verschillende hoge bergformaties die van noordoost tot zuidwest over het eiland lopen. Aan beide zijkanten lopen de hellingen steil af naar de zee. In het noorden en westen van Tenerife vind je tal van vruchtbare valleien, waar onder andere bananenplanten worden verbouwd. Op Tenerife zijn ook nog een aantal vulkanen te vinden, onder andere Pico del Teide en Pico Viejo.

Klimaat
De ligging en de passaatwind zorgen ervoor dat het klimaat op Tenerife erg gelijkmatig is. ’s Winters liggen de temperaturen zo rond de 19 graden en in de zomer lopen ze op tot ongeveer 25 graden Celsius. ’s Nachts wijken de temperaturen maar een aantal graden af van de dagtemperaturen.

Taal
Op Tenerife wordt Spaans gesproken. De meeste mensen in de toeristische branche spreken ook Engels,Duits of Frans.

Appartementen op Tenerife

Op Tenerife verblijf je in een grieflijk appartement, hotel, bungalow, huisje of in een vakantiepark.

Winkels en banken op Tenerife

Winkels
Winkels zijn open van 09.00 – 14.00 uur en van 16.30 – 20.00 uur. In kleinere plaatsjes zijn de winkels ’s middags vaak gesloten.

Geld
In Tenerife betaalt men met de euro.

Banken
De grote banken zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 - 14.00 uur, op zaterdag van 09.00 - 13.00 uur.

Pinnen
Het is op verschillende plaatsen op het eiland mogelijk om te pinnen, zowel in winkels als bij geldautomaten. In de toeristische gebieden worden bovendien meestal creditcards geaccepteerd.

Eten en drinken op Tenerife

Het typische ontbijt op Tenerife is zeer eenvoudig. Vaak neemt men een kop koffie en soms een zoet broodje. De lunch is veel belangrijker. Die wordt warm gegeten en bestaat meestal uit zo’n drie gangen.

Typische gerechten zijn: albóndigas (Spaanse gehaktballetjes), gazpacho Andaluz (koude gepureerde groentesoep), pollo (gegrilde kip), costillas (lamskoteletjes of spareribs) en calamares Romana (gefrituurde inktvis).

Een typisch aperitief hapje is de tapa. De oorsprong van de tapa is de gewoonte een glas wijn of ander drankje af te dekken met een stuk brood of een plakje ham om te voorkomen dat er vliegjes in het glas gaan zitten. Er zijn verschillende soorten tapas, zoals serranoham, olijven, calamares, kaas, tortilla en albóndigas. Men kan tapas tegenwoordig ook als avondeten eten in restaurants of tapasbars.

Spaanse feestdagen

1 januari Nieuwjaarsdag
6 januari Driekoningen
Driekoningen wordt gevierd ter herinnering aan Melchior, Caspar en Balthasar, de drie wijzen die op reis gingen om het pasgeboren kindje Jezus te zoeken.
22 januari Sint Vincent
Vincentius is na Stefanus en Laurentius de derde heilige in de katholieke kerk en de beroemdste onder de martelaren van Spanje.
19 maart Heilige Jozef (St. Jozef)
19 maart Vaderdag
2 april Goede Vrijdag
4 en 5 april Pasen
2 mei Moederdag
9 mei Dag van Europa
13 mei Hemelvaartsdag
23 en 24 mei Pinksteren
25 juli Santiago/Sint Jacob
15 augustus Maria Tenhemelopneming
8 september Maria Geboorte
12 oktober Día de la Hispanidad
Nationale feestdag ter ere van Columbus. De dag waarop Columbus in 1492 Amerika ontdekte.
1 november Allerheiligen
6 december Día de la Constitución
Op 6 december 1978 stemde 92% van de Spaanse bevolking in met een nieuwe grondwet. Dit referendum was ingezet mede op initiatief van het nieuwe gekozen parlement en Juan Carlos I die, na de dood van dictator Franco, de Spaanse koning was geworden.
6 december Sint Nicolaas
8 december Maria Onbevlekte Ontvangenis
25 en 26 december Kerstmis

Even opletten

Veiligheid
Tenerife is relatief veilig, mits je goed let op zakkenrollers. Toch komt er steeds meer kleine misdaad voor op het eiland. Maak daarom waar mogelijk gebruik van het kluisje in je appartement of hotelkamer.

Water
Het is beter op Tenerife geen kraanwater te drinken. Koop liever in de supermarkt flessen mineraalwater.

Vaccinaties
Vaccinaties zijn op dit moment niet verplicht. Als je uit een gebied met gele koorts komt, kunnen andere regels gelden.

Boek nu met voordeel!

Bekijk hiernaast ons aanbod aan appartementen op de Canarische Eilanden en boek direct.

Hier vind je de mooiste appartementen van de Canarische Eilanden: