Appartement Lanzarote

Heerlijk ontspannen op Lanzarote. Het kan in een appartement van Neckermann!

Op zoek naar zon, zee en strand in de winterperiode? Ga eens naar Lanzarote. Hét Canarische eiland van de zon, het zwarte lavazand, de witte huisjes en groene wijnranken. Heerlijk ontspannen op reis naar uw appartement, kan alleen met Neckermann. Want Neckermann verzorgt al jaren prachtige en betaalbare

Appartement Lanzarote appartementen op Lanzarote, op de mooiste plekjes en voor de mooiste prijzen natuurlijk. We hebben speciaal voor u het appartement van uw wensen klaarstaan. Boek nu en vlieg naar Lanzarote!

Geografie
Lanzarote behoort tot de Canarische Eilanden en is het meest oostelijk gelegen eiland van deze archipel. Het ligt ca. 115 km van Afrika, in de Atlantische Oceaan. Met een oppervlakte van 836 km2 is het vierde grootste eiland van de archipel. De lengte van Lanzarote bedraagt 60 km en de breedte 21 km.

Landschap
Het eiland Lanzarote heeft geen hoge bergen, alleen maar heuvelland van lava met ruim 100 kraters en 300 vulkaankegels, afgewisseld met schaarsbegroeide gedeelten. In het westen ligt het massief van Timanfaya met de Montañas del Fuego (Vuurbergen) en de gelijknamige hoogste top (510 m). Vroeger was dit het meest vruchtbare deel van het eiland. Tientallen gedoofde kraters en ontelbare buitenissige lavastructuren vormen een onherbergzaam en intrigerend maanlandschap, ontstaan als gevolg van vele uitbarstingen. Lanzarote telt 89 stranden, waarvan 9 km puur zandstrand. Hier kan men het zonnige weer ten volle genieten.

Klimaat
Het weer op Lanzarote is zeer stabiel. Februari geldt als de koudste maand met 17ºC en augustus/september zijn met 30ºC de warmste maanden. De watertemperatuur varieert tussen 17ºC in de winter en 23ºC gedurende de zomer. Meestal is er een matige wind, welke in combinatie met de zon het klimaat zeer aangenaam maakt.

Taal
Op Lanzarote wordt Spaans gesproken. Mensen die in de toeristische branche werkzaam zijn spreken meestal ook Engels en/of Duits.

Een appartement op Lanzarote

Er is voor iedereen wat te doen
Lanzarote is één van de weinige Europese vakantiebestemmingen waar u het hele jaar zon hebt en een aangename gemiddelde temperatuur van ongeveer 22ºC. Het grote voordeel is dat u heel veel activiteiten kunt ondernemen. Er is voor iedereen wat te doen:

Het Nationale Park Timanfaya
In het Nationale Park Timanfaya (de Vuurbergen) vindt u een keten van ongeveer 30 vulkanen en kraters. Nergens anders vindt u een landschap dat zo veel lijkt op de maan. Een spannend dagje uit voor het hele gezin.

De Papagayo stranden
Lanzarote beschikt over een groot aantal fijne stranden waar u kunt genieten van de tropische zon. De meest bekende stranden in Lanzarote, de Papagayo stranden, bevinden zich in Playa Blanca.

(Watersport)activiteiten
Naast het duiken is er nog een groot aantal andere watersportactiviteiten die u kunt beoefenen zoals parasailing, jetskiën, zeilen en surfen. Houdt u niet van watersporten? Probeer dan eens andere sportactiviteiten zoals quad rijden, paardrijden of karten.

Jameos del Agua
Deze ingevallen lavatunnel in het noorden van Lanzarote is een van de belangrijkste attracties ontworpen door de beroemde kunstenaar César Manrique. Hier vindt u een ondergrondse lagune met kleine albino krabben, tropische tuinen en het privé zwembad van de koning van Spanje.

Markten en wijn
De grootste markt van de Canarische Eilanden wordt elke zondag gehouden in Teguise. Maar ook in Playa Blanca kunt u elke woensdag en zaterdag markten bezoeken. Wilt u liever naar een wijnproeverij, Lanzarote beschikt over een grote wijnindustrie. De wijnboeren nodigen u graag uit om het productieproces te bekijken en natuurlijk hun wijn te proeven.

Nachtleven
Ook ´s avond is er genoeg te beleven. Naast de grote verscheidenheid aan restaurant vindt u hier ook verschillende bars en clubs die geheel in Spaanse traditie vaak tot in de kleine uurtjes open zijn.

Accommodaties op Lanzarote

Op Lanzarote heeft u ruime keuze uit diverse betaalbare en comfortabele kunt appartementen.

Winkels en banken op Lanzarote

Winkels
Winkels zijn gewoonlijk geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 14.00 uur en tussen van 17.00 tot 20.00 uur.

Geld
De monetaire eenheid op Lanzarote (Spanje) is de euro (€).

Banken
Banken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 14.00 uur. Het postkantoor is geopend van 09.00 tot 21.00 uur, behalve op zaterdag; dan zijn de openingstijden van 09.00 tot 14.00 uur.

Pinnen
Contant geld kunt u zonder problemen uit de vele pinautomaten halen.

Eten en drinken op Lanzarote

De gastronomen onder u zullen in Lanzarote zeker aan hun trekken komen. Tot de typische gerechten behoren visspecialiteiten, geit, konijn en tapas. De locale wijnbouw zorgt voor uitstekende witte en rode wijn, welke zelfs door William Shakespeare geliefd werd.

Feestdagen op de Canarische Eilanden

1 januari Nieuwjaarsdag
6 januari Driekoningen
1 mei Dag van de Arbeid
30 mei nationale feestdag
8 september Dag van de beschermheilige Virgen del Pino
12 oktober Herdenking ontdekking van Amerika
1 november Allerheiligen
25 december Kerstmis

Even opletten

Veiligheid
Lanzarote is een relatief veilig eiland, mits de nodige voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden. Diefstal of zakkenrollerij kunnen voorkomen. Pas daarom goed op waardevolle bezittingen en maak indien mogelijk gebruik van een kluis.

Water
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te drinken in plaats van leidingwater.

Boek nu met voordeel!

Bekijk hiernaast ons aanbod appartement-vakanties naar Lanzarote en boek direct.