Bij Neckermann boekt u een prachtig appartement op La Palma!

Een prachtig appartement op La Palma. U boekt het bij Neckermann!

La Palma. Het eiland van vruchtbare grond, vulkanen, tropische groene bergen en strelende temperaturen. Hebt u al zin om uw vakantie naar La Palma te boeken? Het kan bij Neckermann. Want bij Neckermann boekt u niet alleen een reis naar een prachtig oord, maar ook naar een prachtig appartement. Onze appartementen

Appartement La Palma zijn net als de Canarische Eilanden zelf: te mooi om te beschrijven. Een appartement op 'La Isla Bonita' moet u dus echt met uw eigen ogen gezien hebben!

Geografie
La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan naast Afrika. La Palma is ongeveer 45 km lang en op haar breedste punt ongeveer 25 km breed, met een oppervlakte van circa 720 km2. La Palma heeft ongeveer 85.000 inwoners die voornamelijk in de westelijke vallei wonen en aan de oostelijke kust. De bevolking leeft voornamelijk van de landbouw (o.a. bananenteelt).

Landschap
La Palma bestaat voor een groot deel uit vulkanisch gesteente, feitelijk is het de top van een vulkaan. Over het midden loopt een bergketen van vulkanisch gesteente, de ‘Cumbre Vieja’ (top 2.500 m). Deze keten veroorzaakt grote klimatologische contrasten die zorgen voor een grote variëteit in begroeiing en natuur. De voet van het eiland La Palma ligt ongeveer 3.500 m onder de zeespiegel.

Klimaat
Het noordelijke en noordoostelijke deel van La Palma zijn vochtiger en koeler en overheersen de passaatwinden en is er meer neerslag dan westelijk deel. Het zuidelijk en westelijk delen van La Palma zijn warmer en droger. Het westen is het meest zonnig. Het klimaat is subtropisch en de temperatuur is het hele jaar door vrij constant tussen de 20 en 25 graden Celsius, althans tot beperkte hoogte. Het La Palma is het eiland van de eeuwige lente!

Taal
Op La Palma wordt Spaans gesproken. Mensen die in de toeristische branche werkzaam zijn spreken meestal ook Engels en/of Duits.

Een appartement op La Palma

Er is zoveel te doen
La Palma is namelijk een prachtig, rustig eiland met veel natuur en hoge bergtoppen. Er is haast geen strand, op enkele lavastrandjes na. La Palma is dan eigenlijk ook alleen geschikt voor een natuur- of wandelvakantie. De historische havenstad Santa Cruz is zeker het bezoeken waard.

Fietsen op La Palma
Vanwege de schitterende natuur en de vele hellingen is La Palma een uitdaging en genot om te mountainbiken. Met normale toerfietsen kunt u op het eiland niet veel doen, tenzij het is om in de buurt van de accommodatie wat boodschappen te doen. Fiets bijvoorbeeld eens naar de vuurtoren aan de noordoostkust. U vindt daar een uit gestolde lava uitgehouwen natuurzwembad: de Piscina La Fajana. De Cactustuin Palmex is ook een aanrader. Slechts een paar kilometer ten zuiden van Los Llanos gelegen.

Wandelen op La Palma
La Palma heeft veel voetpaden die u het tijdens uw wandelvakantie gemakkelijk maken. U begeeft u op de vulkaangrond van La Palma waar zeer veel (bananen)planten en bossen, sommigen zijn zeldzaam. Het natuurreservaat El Bosque de Los Tilos is een echte aanrader.

Verken het eiland met de auto
Op La Palma kunt u goedkoop een auto huren. Dan kunt u een wat langere afstand afleggen en wat meer van het eiland zien, zoals: In het midden van La Palma ligt bijvoorbeeld de krater Caldera de Taburiente in een natuurgebied met prachtige kloven en watervallen. Het hoogste punt van La Palma is bijna 2.500 meter. De Roque de las Muchachos kunt u daar met de auto bereiken! Een echte aanrader. Of ga eens naar de hoofdstad, Santa Cruz de la Palma en bekijk het fraaie oude centrum. Er zijn voldoende restaurants en bars voor iedereen!

Accommodaties op La Palma

Op La Palma kunt u terecht in een appartement van uw wensen.

Winkels en banken op La Palma

Winkels
De meeste winkels zijn geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur en van 16.00 uur tot 20.00 uur, op zaterdag alleen in de ochtend. Grote supermarkten zijn zes dagen van 9.00 tot 20.00 uur open.

Geld
De monetaire eenheid op La Palma (Spanje) is de euro (€). Andere valuta kunnen op verschillende plekken ingewisseld worden.

Banken
Banken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00-14.00 uur. Van oktober t/m mei zijn banken ook op zaterdag van 09.00 - 13.00 uur.

Pinnen
Geld pinnen kan bij diverse geldautomaten, die zich vooral bij banken bevinden.

Eten en drinken op La Palma

Op La Palma eet u aardappelen, vlees en groente (gekweekt op het eigen eiland). Daarnaast is vooral varkensvlees een belangrijk onderdeel van het dagelijkse menu, maar men eet ook geit, lam, konijn en kip. En natuurlijk vis, van tonijn en octopus tot zwaardvis en sardientjes. Daar eet u dan yams (aardappelen) bij, meestal met een mojo (saus gemaakt van onder andere paprika, knoflook en kruiden). La Palma biedt veel lokaal geproduceerde wijnen, waaronder de zoete Malvasia, internationaal beschouwd als een topwijn.

Feestdagen op de Canarische Eilanden

1 januari Nieuwjaarsdag
6 januari Driekoningen
1 mei Dag van de Arbeid
30 mei nationale feestdag
8 september Dag van de beschermheilige Virgen del Pino
12 oktober Herdenking ontdekking van Amerika
1 november Allerheiligen
25 december Kerstmis

Even opletten

Veiligheid
La Palma is een relatief veilig eiland. Zoals overal waar redelijk wat toeristen komen is er wel sprake van zogenaamde kleine criminaliteit: diefstal, auto inbraken, zakkenrollerij. Oplettendheid met betrekking tot voor dieven interessante spullen is raadzaam. Ook is op La Palma altijd een (kleine) kans op vulkaanuitbarstingen. Deze kondigen zich normaal gesproken ruim van tevoren aan, zodat er indien nodig tijdig geëvacueerd kan worden.

Water
Voor het drinken van water is het raadzaam om mineraalwater te drinken in plaats van leidingwater.

Boek nu met voordeel!

Bekijk hiernaast ons aanbod appartement-vakanties naar La Palma en boek direct.