Appartement Ibiza

Appartement op Ibiza

Ibiza staat bekend als hét feesteiland van Europa. Jaarlijks boeken miljoenen jongeren een appartement of hotelkamer op dit eiland. Ibiza is echter niet alleen een topbestemming voor jongeren; ook ouderen kunnen hier volop genieten van de Spaanse cultuur en het echte nachtleven. Een fijn appartement op Ibiza boek je

natuurlijk bij Neckermann. Dan weet je zeker dat je kunt profiteren van de beste aanbiedingen, tegen de scherpste prijzen!

Op vakantie naar Ibiza

Natuurlijk zit je tijdens je vakantie op Ibiza niet de hele dag in je appartement. Trek erop uit en geniet van dit veelzijdige eiland!

D’Alt Villa
D’Alt Villa is de oude stad van Ibiza. Hier vind je de meest complete oude stadsmuur van heel Europa. D’Alt Villa ligt aan de zuidoostelijke kust en geeft je een duidelijk kijkje in het oude Ibiza. Bezoek het oude fort dat boven Ibiza-stad ligt en kijk uit over de prachtige zee. Bezoek het museum of de kerk, baan je een weg door het doolhof van smalle straatjes en geniet van de authentieke Spaanse sfeer die je hier nog volop kunt proeven. Des te verder je afdaalt, des te meer winkeltjes, bars en restaurants je tegenkomt. D’Alt Villa is overdag relatief rustig en komt ’s avonds helemaal tot leven. De straten zijn dan volledig verlicht, klaar voor het nachtleven!

Santa Gertrudis
Santa Gertrudis is één van de plaatsjes in het binnenland van Ibiza. Dit plaatsje is vooral vanwege de sfeer die er heerst het bezoeken waard. De gezellige barretjes, de mooie winkels en de restaurantjes waar je kunt genieten van de authentieke Spaanse keuken zorgen ervoor dat een dag naar Santa Gertrudis zeker geen verspilde tijd is.

Formentara
Formentara is een klein eilandje dat ten zuiden van Ibiza ligt. Het eiland werd al in 4000 voor Chritus bewoond, maar viel rond de 16e eeuw ten prooi aan piraten. Na die tijd is het eiland ongeveer tweehonderd jaar onbewoonbaar gebleven. Pas rond de 18e eeuw kwamen inwoners van Ibiza weer naar Formentara toe. Vandaag de dag wonen er weer bijna 10.000 mensen op het eiland. Ook dit eiland hoort bij de Balearen; het is het kleinste bewoonde eiland van de groep. Je kunt vanaf Ibiza binnen 35 minuten tot een uur naar Formentara reizen en hier bijvoorbeeld genieten van de prachtige natuur. Denk er wel aan dat op de meeste stranden van Formentara nudisme toegestaan is.

Geografie
Ibiza heeft een oppervlakte van slechts 575 vierkante kilometer. Hier wonen ruim 106.000 mensen. Het eiland behoort tot de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee. Ibiza ligt op korte afstand van het vasteland van Spanje en wordt slechts van het vasteland gescheiden door het water dat in de volksmond vaak het ‘Kanaal van Ibiza’ genoemd wordt. Ibiza heeft een kustlijn van ongeveer 210 kilometer.

Landschap
Het landschap van Ibiza is afwisselend. Naast de lange kustlijn kun je ook verschillende hoge kliffen vinden. Het binnenland van Ibiza is echter veel opvallender dan de kustlijn. Hier vind je op diverse plaatsen druipsteengrotten, watervallen en meertjes. Ook vind je overal op het eiland naald- en loofbossen en prachtige akkers en boomgaarden. Het meest bepalende element in het landschap van Ibiza is Els Amunts, een grote bergrug. Op het eiland is slechts één riviertje te vinden: de Riu de Santa Eulària. Deze rivier is 11 kilometer lang en staat het grootste deel van het jaar droog.

Klimaat
Ibiza heeft een zacht, mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog en de winters zacht en regenachtig. De gemiddelde temperaturen liggen op 28 graden Celsius in de zomer en 16 graden Celsius in de winter.

Taal
Op Ibiza wordt Spaans en Catalaans gesproken. Catalaans is namelijk de officiële taal op de Balearen. In veel winkels en restaurants wordt ook Engels of Duits gesproken.

Appartementen op Ibiza

Verblijf op Ibiza in een gerieflijk appartement, een mooie hotelkamer, een bungalow of in een studio.

Winkels en banken op Ibiza

Winkels
Winkels zijn open van 09.00 – 14.00 uur en van 17.00 – 20.00 uur. Ook in toeristische gebieden zijn de winkels bijna altijd gesloten tussen 14.00 en 17.00 uur.

Geld
Op Ibiza betaalt men met de euro.

Banken
De grote banken zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 - 14.00 uur, op zaterdag van 09.00 - 13.00 uur.

Pinnen
In de meeste grote winkels is het mogelijk om met de pinpas of creditcard te betalen. In de grote steden moet soms commissie worden betaald bij de pinautomaten. Dit wordt meestal op het scherm aangegeven

Eten en drinken op Ibiza

Op Ibiza volgt men vooral de Spaanse tradities. Dit betekent in ieder geval een zeer karig ontbijt. Vaak neemt men een kop koffie en soms een zoet broodje. De lunch, de belangrijkste maaltijd van de dag, bestaat uit een warme maaltijd van drie gangen.

Typische Spaanse gerechten zijn: albóndigas (Spaanse gehaktballetjes), gazpacho Andaluz (koude gepureerde groentesoep), pollo (gegrilde kip), costillas (lamskoteletjes of spareribs) en calamares Romana (gefrituurde inktvis).

Een typisch Spaans aperitief hapje is de tapa. De oorsprong van de tapa is de gewoonte een glas wijn of ander drankje af te dekken met een stuk brood of een plakje ham om te voorkomen dat er vliegjes in het glas gaan zitten. Er zijn verschillende soorten tapas, zoals serranoham, olijven, calamares, kaas, tortilla en albóndigas. Men kan tapas tegenwoordig ook als avondeten eten in restaurants of tapasbars.

Spaanse feestdagen

1 januari Nieuwjaarsdag
6 januari Driekoningen
Driekoningen wordt gevierd ter herinnering aan Melchior, Caspar en Balthasar, de drie wijzen die op reis gingen om het pasgeboren kindje Jezus te zoeken.
22 januari Sint Vincent
Vincentius is na Stefanus en Laurentius de derde heilige in de katholieke kerk en de beroemdste onder de martelaren van Spanje.
19 maart Heilige Jozef (St. Jozef)
19 maart Vaderdag
2 april Goede Vrijdag
4 en 5 april Pasen
2 mei Moederdag
9 mei Dag van Europa
13 mei Hemelvaartsdag
23 en 24 mei Pinksteren
25 juli Santiago/Sint Jacob
15 augustus Maria Tenhemelopneming
8 september Maria Geboorte
12 oktober Día de la Hispanidad
Nationale feestdag ter ere van Columbus. De dag waarop Columbus in 1492 Amerika ontdekte.
1 november Allerheiligen
6 december Día de la Constitución
Op 6 december 1978 stemde 92% van de Spaanse bevolking in met een nieuwe grondwet. Dit referendum was ingezet mede op initiatief van het nieuwe gekozen parlement en Juan Carlos I die, na de dood van dictator Franco, de Spaanse koning was geworden.
6 december Sint Nicolaas
8 december Maria Onbevlekte Ontvangenis
25 en 26 december Kerstmis

Even opletten

Veiligheid
Op Ibiza komt kleine criminaliteit voor. Zorg er daarom voor dat je geen waardevolle spullen in je appartement of hotelkamer achterlaat en sluit je appartement of kamer altijd goed af.

Muggen
Ibiza is niet alleen een paradijs voor vakantiegangers, maar ook voor muggen. Zorg er daarom voor dat je een waaier op je kamer hebt en smeer je goed in met een muggenwerend middel.

Water
Het is op Ibiza beter geen kraanwater te drinken. Koop liever in de supermarkt flessen water.

Boek nu met voordeel!

Bekijk hiernaast ons aanbod aan appartementen op Ibiza en boek direct.