Appartement Benidorm

Uw appartement in Benidorm, Spanje boekt u gewoon bij Neckermann.

Zin in een vakantie om niet snel te vergeten? Boek dan een fraai appartement in Benidorm! Benidorm is één van de bekendste badplaatsen aan de Spaanse kust. Zowel in de zomer als in de winter kun je hier genieten van heerlijke temperaturen. Als je via Neckermann een appartement in Benidorm boekt, weet je zeker dat je

Appartement in Benidorm

kunt rekenen op comfort, kwaliteit én de scherpste prijs.

Op vakantie naar Benidorm

In Benidorm geniet je altijd van een aangename temperatuur, zowel in de zomer als in de winter. Naast ontspannen en genieten van de warmte en de stranden, is er in Benidorm natuurlijk nog veel meer te doen.

Historisch centrum
Benidorm bestaat uit twee delen: het historische deel en het nieuwe deel. Het historische deel ligt op een kaap tussen de twee grootste stranden. Dit centrum is eigenlijk het oude vissersdorp dat Benidorm van oorsprong was. Hier kun je eenvoudig teruggaan in de tijd en bedenken hoe Benidorm er vroeger uit moet hebben gezien.

Mundomar
Wereldberoemd en uniek: Mundomar. Als je naar Benidorm gaat, dan mag een bezoekje aan dit schitterende park vol exotische dieren niet in het programma ontbreken. Bekijk de spetterende shows en geniet van de dolfijnen, de zeeleeuwen, de papegaaien en tal van andere bijzondere dieren.

Aqualandia
Een stad als Benidorm is gericht op de zee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist hier één van de mooiste waterparken van het land te vinden is. Aqualandia is een heerlijke bestemming voor het hele gezin: schiet snel van glijbanen af, kom tot rust in de tropische lagune of laat je verrassen door de andere bijzondere attracties. Aqualandia is dagelijks vanaf 10.00 uur geopend.

Benidorm Palace
Houd je van uitgaan? Sla dan Benidorm Palace niet over! Benidorm Palace is één van de grootste nachtclubs aan de Costa Blanca. Geniet van een Broadway show met internationale artiesten, dans op de muziek van een compleet orkest of kijk je ogen uit tijdens een typisch Spaanse flamencoshow.

Villajoyosa
Niet helemaal in de stad, maar dat mag de pret niet drukken: Villajoyosa is een prachtig dorpje dat onder andere bekend staat vanwege de oudste chocoladefabriek van Spanje. Sla je slag in de winkel met de bijzondere chocoladespecialiteiten of laat je rondleiden in de fabriek.

Geografie
Benidorm telt ongeveer 69.000 inwoners. Veel van deze inwoners zijn buitenlanders die een appartement in Benidorm hebben gekocht om hier bijvoorbeeld te overwinteren. In de zomer groeit het bevolkingsaantal soms wel uit tot een half miljoen. Benidorm ligt aan de Middellandse Zee op ongeveer 41 kilometer afstand van Alicante.

Landschap
Benidorm ligt aan de Costa Blanca, die vooral bekend staat om haar prachtige kustlijn en lange, witte zandstranden. Het Levante-strand en het Poniënte-strand zijn hier het meest bekend. Verder wordt het gezicht van Benidorm vooral bepaald door de vele hotels die aan de stranden liggen.

Klimaat
Benidorm is een badplaats die bij uitstek geschikt is voor overwinteren. Tal van gepensioneerden kopen hier een appartement en stappen jaarlijks op het vliegtuig om in Benidorm te overwinteren. Dankzij de bergen achter de stad bereikt het slechte weer Benidorm bijna nooit. Daardoor heeft Benidorm vrijwel altijd een aangename temperatuur en valt er bijna geen regen. In Benidorm valt zelfs de minste regen in heel Europa!

Taal
In Benidorm wordt de officiële taal van het land gesproken: Spaans. Omdat Benidorm vrij toeristisch is, spreken veel mensen daarnaast nog Engels, Frans, Duits of Nederlands.

Appartementen in Benidorm

In Benidorm kun je genieten van een eigen appartement, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een bungalow, een hotelkamer of een studio.

Winkels en banken in Benidorm

Winkels
Winkels zijn over het algemeen open van 10.00 – 13.00 uur en van 17.00 – 20.00 uur. Op zaterdag zijn de winkels tussen 10.00 en 13.30 geopend. In het hoogseizoen zullen echter maar weinig winkels tussen de middag sluiten en bij sommige winkels kun je doordeweeks zelfs tot middernacht terecht.

Geld
In Benidorm betaalt men met de euro.

Banken
De banken zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 - 13.00 uur. Bovendien heeft bijna iedere bank een geldautomaat waar je 24 uur per dag geld kunt opnemen.

Pinnen
In de meeste grote winkels is het mogelijk om met de pinpas of creditcard te betalen. Soms moet er een commissie worden betaald bij de pinautomaten. Dit wordt meestal op het scherm aangegeven.

Eten en drinken in Benidorm

In Benidorm is maar weinig aandacht voor het ontbijt. Een kopje koffie en een zoet broodje voldoen in de meeste gevallen. De (warme) lunch is daarentegen wel erg belangrijk; die bestaat uit maar liefst drie gangen.

Typische gerechten voor de regio zijn: albóndigas (Spaanse gehaktballetjes), gazpacho Andaluz (koude gepureerde groentesoep), pollo (gegrilde kip), costillas (lamskoteletjes of spareribs) en calamares Romana (gefrituurde inktvis).

Ook tapas zijn typisch Spaans. Dit voorafje komt van de gewoonte een glas wijn of ander drankje af te dekken met een stuk brood of een plakje ham om te voorkomen dat er vliegjes in het glas gaan zitten. Er zijn verschillende soorten tapas, zoals serranoham, olijven, calamares, kaas, tortilla en albóndigas. Voor tapas kun je tegenwoordig ook prima in restaurants en tapasbars terecht.

Omdat Benidorm erg internationaal is, kun je hier ook terecht voor minder traditionele gerechten. Kijk er niet van op als je hier zelfs een Hollands aandoende snackbar aantreft!

Spaanse feestdagen

1 januari Nieuwjaarsdag
6 januari Driekoningen
Driekoningen wordt gevierd ter herinnering aan Melchior, Caspar en Balthasar, de drie wijzen die op reis gingen om het pasgeboren kindje Jezus te zoeken.
22 januari Sint Vincent
Vincentius is na Stefanus en Laurentius de derde heilige in de katholieke kerk en de beroemdste onder de martelaren van Spanje.
19 maart Heilige Jozef (St. Jozef)
19 maart Vaderdag
2 april Goede Vrijdag
4 en 5 april Pasen
2 mei Moederdag
9 mei Dag van Europa
13 mei Hemelvaartsdag
23 en 24 mei Pinksteren
25 juli Santiago/Sint Jacob
15 augustus Maria Tenhemelopneming
8 september Maria Geboorte
12 oktober Día de la Hispanidad
Nationale feestdag ter ere van Columbus. De dag waarop Columbus in 1492 Amerika ontdekte.
1 november Allerheiligen
6 december Día de la Constitución
Op 6 december 1978 stemde 92% van de Spaanse bevolking in met een nieuwe grondwet. Dit referendum was ingezet mede op initiatief van het nieuwe gekozen parlement en Juan Carlos I die, na de dood van dictator Franco, de Spaanse koning was geworden.
6 december Sint Nicolaas
8 december Maria Onbevlekte Ontvangenis
25 en 26 december Kerstmis

Even opletten

Veiligheid
In Benidorm zijn – net als in veel andere toeristische gebieden – vaak zakkenrollers actief. Ook inbraken in hotelkamers komen in Benidorm relatief vaak voor. Let goed op en ga niet in op mensen die je op straat aanspreken om iets te kopen, iets gratis te krijgen of balletje-balletje te spelen.

Water
Het is in Benidorm beter om mineraalwater te drinken dan het leidingwater. Mineraalwater is te koop in praktisch alle supermarkten.

Boek nu met voordeel!

Bekijk hiernaast ons aanbod appartementen aan de Costa Blanca en boek direct.

Hier vind je de mooiste appartementen aan de Costa Blanca:

Direct naar: