Appartement Algarve

Appartement in de Algarve

De Algarve is één van de mooiste delen van Portugal. Dit zuidelijke gebied met haar milde klimaat trekt jaarlijks miljoenen toeristen. En dat is niet verwonderlijk: combineer een rijke historie met een prachtige natuur en een schitterende kustlijn en je komt uit in de Algarve. Heb jij je vakantie nog niet geboekt?

Maak dan gebruik van de scherpe aanbiedingen van Neckermann en boek vandaag nog een vakantie in een fraai appartement in de Algarve!

Op vakantie naar de Algarve

Als je een liefhebber bent van het strand, dan ben je in de Algarve helemaal op de juiste plek. Maar de Algarve biedt nog veel meer!

Stranden
De stranden in de Algarve worden over het algemeen gezien als de mooiste stranden in heel Europa. Hier wisselen felle zandstranden de mooie rotsformaties in een rap tempo af. Bekende stranden zijn onder andere Praia de Rocha bij Portimao, Praia de Dona Ana nabij Lagos en Praia da Oura in de buurt van Albufeira. Veel van de stranden in de Algarve zijn bovendien beloond met de 'blauwe vlag’. Die blauwe vlag staat garant voor kwaliteit en wordt alleen uitgegeven als een strand voldoet aan vooraf vastgestelde, internationale criteria.

Cabo de Sao Vicente
Cabo de Sao Vicente, ook wel Kaap Sint-Vincent genoemd, ligt in het zuidwesten van de Algarve. Sterker nog, het is het meest zuidwestelijk gelegen puntje Europees vasteland. De kaap is genoemd naar Vincentus van Zaragoza, de eerste Spaanse martelaar. Vroeger heeft er een oud klooster gestaan op de kaap, de ruïnes daarvan zijn nog steeds te bekijken. Tegenwoordig staat er – inmiddels ook al weer 150 jaar – een 24 meter hoge vuurtoren. Deze vuurtoren is de enige vorm van bebouwing in de hele omgeving, waardoor hij extra opvalt. Het is één van de belangrijkste bakens langs de Atlantische kust. Deze kaap is één van de meest indrukwekkende delen van de Algarve en zeker een bezoekje waard.

Serra de Monchique
De Serra de Monchique is een berg aan de zuidkust van de Algarve. Deze berg zorgt ervoor dat de koude wind niet verder de Algarve binnenwaait, waardoor de Algarve praktisch altijd een heerlijke temperatuur heeft. In het gebied van de Serra de Monchique kun je genieten van een rijke flora en fauna. Daarnaast heb je natuurlijk vanaf de Serra Monchique zelf een adembenemend uitzicht.

Geografie
De Algarve ligt in het zuidelijkste deel van Portugal en grenst aan het oosten aan de Rio Guadiana. Aan de noordkant grenst de Algarve aan Alentejo en aan de zuid- en westzijde aan de Atlantische Oceaan. De totale oppervlakte van de Algarve beslaat zo’n 6500 vierkante kilometer. De kustlijn strekt uit over 170 kilometer. In de Algarve wonen zo’n 350.000 mensen. 30.000 daarvan wonen in de hoofdstad, Faro.

Landschap
De Algarve wordt gekenmerkt door een zeer gevarieerd landschap. Zo laat alleen het gebied langs de kustlijn al een diversiteit aan rotsgebergten, stranden en prachtige lagunes zien. Landinwaarts bevinden zich verschillende naaldbossen. Tegenwoordig zijn dit echter minder bossen dan in het verleden; veel van de bomen zijn ten prooi gevallen aan hevige bosbranden.

Klimaat
In de Algarve kun je genieten van een mediterraan klimaat. De zomers zijn hier warm en de winters zijn mild. Dit maakt de Algarve een heerlijk gebied voor het vieren van de zomervakantie, maar ook een prima bestemming om te overwinteren!

Taal
In de Algarve wordt Portugees gesproken. In de toeristische delen van de Algarve kun je je prima redden met Engels.

Appartementen in de Algarve

In de Algarve kun je tijdens je vakantie verblijven in een hotel, appartement, bungalow, hotel, huisje of vakantiepark. Onderaan deze pagina vind je een lijst met de leukste en meest voordelige appartementen in de Algarve.

Winkels en banken in de Algarve

Winkels
Winkels zijn open van 09.00 – 13.00 uur en van 15.00 – 18.00 uur. In het hoogseizoen kunnen deze openingstijden enigszins afwijken. Veel winkels en supermarkten zijn dan vanaf 09.00 tot 21.00 én op zondag geopend.

Geld
In de Algarve betaalt men met de euro.

Banken
De grote banken zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 tot 15.00.

Pinnen
Het is op verschillende plaatsen in het gebied mogelijk om te pinnen, zowel in winkels als bij geldautomaten. In de toeristische gebieden worden bovendien meestal creditcards geaccepteerd. Bij opname via de geldautomaat worden geen transactiekosten meer in rekening gebracht.

Eten en drinken in de Algarve

De Algarve is een toeristisch gebied, waardoor je naast de Portugese keuken ook kunt genieten van de Spaanse, Chinese, Indiase of Griekse keuken.

Een typische Portugese maaltijd bestaat uit drie gangen. Je begint met een voorgerecht, bijvoorbeeld Sopa de Legumes (groentesoep), Sopa de Peixe (vissoep), Chouriço assada (gegrilde peper/knoflookworst), Amêijoas (venusschelpen in knoflook/koriandersaus) of Salada Mista (gemengde salade).

Vervolgens is het tijd voor het hoofdgerecht. Veel gerechten worden gemaakt van varkens-, rund-, kalfs- of kippenvlees. Minder bekend, maar wel typisch voor de regio zijn de gerechten waarin speenvarken, struisvogel, lam, konijn of everzwijn verwerkt wordt.

Als nagerecht kun je in de Algarve rekenen op een lekkere, zoete afsluiter. Portugezen slaan hun ‘Doces’ (zoetigheid) niet snel over. Bekende ‘Doces’ zijn de Torata de Claras (confiture van eiwit), Bolos à Fatia (plakje cake), Pudim Flan (karamelpudding), Mousse de Amêndoa (mousse met amandelen) en Gelados (ijs).

Bij de maaltijd drinkt men het liefst een lekker wijntje. In de Algarve zijn vier wijnstreken te vinden die jaarlijks 6 miljoen liter witte, rosé en rode wijn produceren. Naast wijn wordt ook bier, koffie en medronho gedronken. Medronho is een sterke likeur die gemaakt wordt van rode bessen.

Portugese feestdagen 2010

1 januari Nieuwjaarsdag
2 april Goede Vrijdag
4 en 5 april Pasen
25 april Dag van de Revolutie
1 mei Dag van de Arbeid
9 mei Dag van Europa
3 juni Sacramentsdag
10 juni Dia de Camoes
13 juni Sint Antonius
15 augustus Maria Tenhemelopneming
5 oktober Dag van de republiek
1 november Allerheiligen
1 december Onafhankelijkheidsdag
25 en 26 december Kerstmis

Even opletten

Veiligheid
In de Algarve kun je soms te maken krijgen met kleine criminaliteit. Berg daarom waardevolle spullen en papieren op in het kluisje in je appartement of in de hotelkluis.

Water
In de Algarve is het beter geen kraanwater te drinken. Koop liever in de supermarkt flessen mineraalwater.

Boek nu met voordeel!

Bekijk hiernaast ons aanbod appartementen in de Algarve en boek direct.

Hier vind je de fijnste appartementen in de Algarve: