All inclusive Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra is de naam van het deel van de Turkse zuidwestkust aan de Middellandse Zee dat zich uitstrekt van Marmaris tot Alanya. Het is een toeristisch gebied, waar je kunt genieten van een aangenaam klimaat, brede stranden, een helderblauwe zee, prachtige natuur en schilderachtige stadjes in een gevarieerde en fotogenieke streek. Behalve zonnen en gezellige terrasjes bezoeken, valt er tijdens een all inclusive Turkse Rivièra vakantie dan ook genoeg te zien en te beleven. Tot de bekendste plaatsen van de regio behoren Alanya, Antalya, Bodrum, Çeşme, Kemer en Side. Vlakbij ligt het tot 4.000 meter hoge Taurusgebergte.

Vakanties aan de Turkse Rivièra 138

Populaire accommodatie(s)

Cook's Club Alanya, Turkije, Turkse Rivièra, Alanya
Cook's Club Alanya
Turkije, Turkse Rivièra, Alanya
Vanaf
€ 406 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.
SENTIDO Perissia managed by Paloma, Turkije, Turkse Rivièra, Side
SENTIDO Perissia managed by Paloma
Turkije, Turkse Rivièra, Side
Vanaf
€ 938 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Plaatsen aan de Turkse Rivièra

Populaire plaatsen aan de Turkse Rivièra

Turkse Rivièra en cultuur

In cultureel opzicht is de Turkse Rivièra een bezoek meer dan waard. Er zijn tientallen archeologische bezienswaardigheden, waaronder oude steden als Efeze, Olympos en Phaselis waarvan de geschiedenis teruggaat tot ver voor de jaartelling. Je all inclusive Turkse Rivièra verblijf is daarom niet compleet zonder enkele van deze antieke plaatsen te hebben bezichtigd. Ook in moderne steden als Alanya, Antalya en Side zijn veel authentieke straatjes en gebouwen te zien. Houd je meer van natuurschoon, dan kom je hier eveneens aan je trekken. Opmerkelijk is bijvoorbeeld het Chimaira- of Yanartaş-berggebied waar onderaards gas vuur doet opstijgen uit de rotsbodem.

Winkelen en uitgaan aan de Turkse Rivièra

De diverse badplaatsen aan de Turkse Rivièra beschikken elk over talloze toeristische winkeltjes en boetieks met tapijten, lederwaren, kleding, juwelen, sieraden en souvenirs. Deze bevinden zich over het algemeen in de vaak autovrije stadscentra. Traditionele shoppingcentra zul je op tijdens een all inclusive reis naar de Turkse Rivièra nauwelijks aantreffen. Daar staat tegenover dat elke plaats wel een of meer markten of bazaars heeft, die wekelijks plaatsvinden. Met het nachtleven is het uitstekend gesteld. In steden als Antalya, Kemer en Side vind je meerdere cafés, clubs en discotheken, zoals Ally’s in Antalya, Aura Club in Kemer en Oxyd in Side.

Eten en drinken aan de Turkse Rivièra

De Turkse keuken is bijzonder gevarieerd en combineert groentes, salades, sauzen en yoghurt met vlees, fruit en vis. Populaire gerechten zijn onder meer kebab en pilaf. Tot de typische dranken van Turkije behoren koffie, thee en het alcoholhoudende raki. Minder bekend is dat het land ook een groot aantal wijnstreken kent. In de plaatsen langs de kust vind je honderden restaurants, eethuizen en horecagelegenheden. Speciaal voor toeristen is het aanbod erg internationaal, maar uiteraard zijn er ook meerdere Turkse restaurants. Bezoek je all inclusive steden aan de Turkse Rivièra, dan kun je wat eten betreft dus alle kanten op.

Taal

De officiële taal in Turkije is het Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Turkije heeft als betaalmiddel de Turkse Lira. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Turkije heb je een visum nodig. Dit visum is zes maanden geldig en kun je aanvragen via http://www.neckermann-vakantieservice.nl/voorbereid-op-reis/visum-turkije/ (€24,50 per persoon en betaling middels IDEAL of overboeking) of via http://www.evisa.gov.tr/ (c.a. €18,- per persoon en alleen betaling via Mastercard/Visa credit card). Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke na aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor Turkije zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Turkije is 230 volt.

Tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Turkije heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 155, voor ambulance 112 en voor brandweer 110.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/turkije/

Kraanwater

In Turkije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

De temperatuur aan de Turkse Rivièra

Best beoordeelde vakanties

Side Crown Serenity


7

71 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Side Crown Serenity

Hotel Aydinbey King's Palace


9.9

601 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aydinbey King's Palace

Aydinbey King's Palace SPA Res


9.9

601 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Aydinbey King's Palace SPA Res

Foto's en Video Turkse Rivièra

  • Vakantie Alanya
  • Vakantie Side
  • Vakantie Belek
  • Vakantie Lara
  • Vakantie Kemer

Reistijd naar Turkse Rivièra

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Turkse Rivièra

Hotel Eftalia Aytur

€ 412p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

955 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Eftalia Aytur

SENTIDO Perissia managed by Paloma

€ 1.189p.p.

Vertrek 24-08-2019
9 dagen
All inclusive

983 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Perissia managed by Paloma

Hotel Concorde De Luxe Resort

€ 1.168p.p.

Vertrek 26-08-2019
7 dagen
All inclusive

1218 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Concorde De Luxe Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook