All inclusive Turkije

Turkije ligt deels in Europa en voor het grootste deel in Azië. De grens tussen de continenten loopt dwars door de Bosporus, de rivier die Istanbul in tweeën deelt. Het land is een belangrijke toeristische trekpleister en een van de populairste bestemmingen voor een all inclusive in Turkije. Het heeft een fijn klimaat met warme droge zomers, die vooral aan de kust zeer aangenaam zijn. In de wintermaanden kan er wintersport beoefend worden, natuurliefhebbers genieten in Cappadocië en vele historische bezienswaardigheden liggen te wachten om ontdekt te worden. Turkije heeft veel gezichten, gastvrije mensen en bezit fraaie rijkdommen.

Vakanties in Turkije 207

Populaire accommodatie(s)

Cook's Club Alanya, Turkije, Turkse Rivièra, Alanya
Cook's Club Alanya
Turkije, Turkse Rivièra, Alanya
Vanaf
€ 471 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.
SENTIDO Perissia managed by Paloma, Turkije, Turkse Rivièra, Side
SENTIDO Perissia managed by Paloma
Turkije, Turkse Rivièra, Side
Vanaf
€ 903 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Regio's in Turkije

Populaire regio's in Turkije

Vakantie Egeïsche kust

Kies uit 21 accommodaties.

Bekijk deze regio (21)
Vakantie Egeïsche kust

Vakantie Lycische kust

Kies uit 30 accommodaties.

Bekijk deze regio (30)
Vakantie Lycische kust

Vakantie Turkse Rivièra

Kies uit 154 accommodaties.

Bekijk deze regio (154)
Vakantie Turkse Rivièra

Turkije en cultuur

Muziek is een belangrijk onderdeel van de Turkse cultuur en er worden dan ook veel festivals en concerten georganiseerd. Olieworstelen is eveneens een Turkse traditie, die in Kirkpinar jaarlijks in stand gehouden wordt. In de badplaats Antalya vindt in de zomer het zandbeeldhouwfestival plaats. Vooral na zonsondergang biedt het strand door de verlichting een spectaculaire aanblik. Ook het Antalya Jazz Festival is een bezoek waard en wordt gehouden in theater Aspendos, het best bewaarde Romeinse theater ter wereld. In het binnenland kunnen tijdens een Turkije all inclusive prachtige historische plaatsen bezocht worden, waaronder Derinkuyu, een ruim 5.000 jaar oude ondergrondse stad. In Cappadocië kan genoten worden van een spectaculair uitzicht over bijzondere rotsformaties, eventueel zelfs vanuit een luchtballon.

Winkelen en uitgaan in Turkije

In de verschillende steden in Turkije is het een echt winkelparadijs. Istanbul heeft de bekende Grote Bazaar, met duizenden winkeltjes, restaurants en cafés. Hier kun je uren ronddwalen in een enorm stelsel van straten en overdekte winkelpromenades. Ook de badplaatsen en steden in het binnenland kennen vaak een eigen bazaar en markt. Onderhandelen over de prijs hoort er vaak bij. In de grote toeristenplaatsen waar veel all inclusive Turkije reizen naartoe gaan zijn westerse clubs, openluchtdiscotheken, zeer uiteenlopende restaurants en gezellige pubs en bars te vinden. De zon en heerlijke stranden maken het winkelen en uitgaan in Turkije een waar genoegen.

Eten en drinken in Turkije

Eten is in Turkije een sociale aangelegenheid en een belangrijk onderdeel van de Turkse cultuur. De Turkse keuken is internationaal gewaardeerd en kent een lange traditie. In de gerechten zijn vooral veel kruiden, noten, fruit en groenten te vinden. Meestal is een Turkse maaltijd een combinatie van diverse gerechten. In de grote toeristensteden zijn vaak traditionele restaurants te vinden, maar ook de westerse ketens zijn goed vertegenwoordigd. Lekker eten in een all inclusive Turkije resort of hotel behoort ook tot de mogelijkheden.

Taal

De officiële taal in Turkije is het Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Turkije heeft als betaalmiddel de Turkse Lira. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Turkije heb je een visum nodig. Dit visum is zes maanden geldig en kun je aanvragen via http://www.neckermann-vakantieservice.nl/voorbereid-op-reis/visum-turkije/ (€24,50 per persoon en betaling middels IDEAL of overboeking) of via http://www.evisa.gov.tr/ (c.a. €18,- per persoon en alleen betaling via Mastercard/Visa credit card). Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke na aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor Turkije zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Turkije is 230 volt.

Tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Turkije heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 155, voor ambulance 112 en voor brandweer 110.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/turkije/

Kraanwater

In Turkije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Side Crown Serenity


7

74 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Side Crown Serenity

Spice Hotel & Spa


9.8

1112 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Spice Hotel & Spa

Hotel Aydinbey King's Palace


9.8

605 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aydinbey King's Palace

Foto's en Video Turkije

  • Vakantie Turkse Riviera
  • Vakantie Lycische Kust
  • Vakantie Egeische Kust
  • Vakantie Lara
  • Vakantie Kemer

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Turkije

Sunrise Resort Hotel

€ 614p.p.

Vertrek 20-09-2019
8 dagen
All inclusive

98 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Sunrise Resort Hotel

Hotel Delphin Diva

€ 716p.p.

Vertrek 20-09-2019
4 dagen
All inclusive

896 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Delphin Diva

Hotel Ephesia Holiday Beach Club

€ 367p.p.

Vertrek 21-09-2019
4 dagen
All inclusive

1385 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Ephesia Holiday Beach Club

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook