All inclusive Monastir

Monastir is een stad gelegen in het noordoosten van Tunesië aan de Golf van Hammamet. Veel mensen boeken een all inclusive naar Monastir vanwege het gunstige klimaat en de culture bezienswaardigheden. Denk hierbij aan religieuze bouwwerken, een vestingmuur en een mausoleum. In een van de musea kun je meer over de geschiedenis van de stad en zijn omgeving leren. De stranden zijn populair bij zonaanbidders en beoefenaars van de watersport. In de omgeving kun je prachtig duiken, snorkelen en varen. Als de avond valt, kun je lekker eten met een zonsondergang als decor.

Vakanties in Monastir 22

Populaire accommodatie(s)

Hotel Sahara Beach, Tunesië, Monastir, Skanes
Hotel Sahara Beach
Tunesië, Monastir, Skanes
Vanaf
€ 406 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.
Hotel Riadh Palms, Tunesië, Monastir, Sousse
Hotel Riadh Palms
Tunesië, Monastir, Sousse
Vanaf
€ 361 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Plaatsen in Monastir

Populaire plaatsen in Monastir

Monastir en cultuur

Het Islamitisch Museum is dé culturele trekpleister van Monastir. Hier liggen papieren en documenten opgeslagen die al eeuwen oud zijn. Er zijn ruimtes ingericht met oude voorwerpen, zoals keramiek en grafstenen. Dit museum is gevestigd in een van de mooiste gebouwen van de stad: het ribat. Het verstevigde klooster uit de achtste eeuw is goed bewaard gebleven. Hiernaast is de Grote Moskee gevestigd, een imposant bouwwerk dat in de elfde eeuw werd opgeleverd. Een ander gebouw waar je tijdens je all inclusive naar Monastir geweest moet zijn, is het Mausoleum van Bourguiba. Als je de stad eens op je gemak wilt bekijken, ben je urenlang zoet met slenteren langs de mooiste straten en pleinen.

Winkelen en uitgaan in Monastir

Sinds de eerste president van Monastir zijn intrede deed, is de stad gemoderniseerd. Dat betekent dat je er niet meer alleen traditionele winkels vindt met snuisterijen, maar ook bekende ketens aantreft. Deze vind je in de grote straten. Op de markt worden allerlei producten verhandeld, van eten en drinken tot tassen en kunstwerken. Het uitgaansleven tijdens je all inclusive naar Monastir zoals we dat hier kennen beperkt zich vaak tot de resorts. Daar vind je discotheken waar alcohol wordt geschonken, maar de Tunesiërs komen meestal samen in een van de cafés om er koffie te drinken.

Eten en drinken in Monastir

Dankzij het toerisme kun je tijdens je all inclusive naar Monastir divers en lekker eten. Er zijn vooral veel restaurants waar je een simpele maaltijd met vlees, patat en wat salade kunt krijgen. De Tunesische keuken is een mengsel van andere keukens en bevat veel verse groenten met kruiden. Het is een aanrader om eens een avondje bij een lokaal eettentje aan te schuiven. Een goede keus is Le Pirate, een visrestaurant waar ook de plaatselijke bevolking een hapje komt eten. Andere aanraders zijn Ali bar en Safari Centre. Voor een pizza moet je bij Soprano wezen.

Taal

De officiële taal in Tunesië is het Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Tunesië heeft als betaalmiddel de Tunesische dinar. Creditcards worden in de toeristische gebieden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Tunesië heb je geen visum nodig bij een verblijf van maximaal drie maanden. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Een Nederlandse identiteitskaart is enkel toegestaan in combinatie met een hotelvoucher.

Vaccinatie

Voor Tunesië is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Tunesië is 230 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Tunesië 1 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Tunesië heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 197, voor ambulance 190 en voor brandweer 198.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/tunesie/

Kraanwater

In Tunesië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

De temperatuur in Monastir

Best beoordeelde vakanties

Iberostar Averroes


9.8

368 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Averroes

Iberostar Selection Royal El Mansour & Thalasso


9.5

247 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Selection Royal El Mansour & Thalasso

SENTIDO Phenicia


9.5

144 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Phenicia

Foto's en Video Monastir

  • Vakantie Port El Kantaoui
  • Vakantie Hammamet
  • Vakantie Sousse
  • Vakantie Mahdia
  • Vakantie Skanes

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Monastir

SENTIDO Phenicia

€ 897p.p.

Vertrek 03-08-2019
8 dagen
All inclusive

144 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Phenicia

One Resort El Mansour

€ 844p.p.

Vertrek 10-08-2019
8 dagen
All inclusive

One Resort El Mansour

Les Orangers Beach Resort

€ 809p.p.

Vertrek 10-08-2019
8 dagen
All inclusive

148 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Les Orangers Beach Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook