All inclusive Djerba

Djerba is een eiland voor de Tunesische oostkust, aan de Golf van Gabès in de Middellandse Zee. Het is met een 7 km lange dam verbonden met het vasteland. Djerba telt zo’n 120.000 inwoners, waarvan meer dan de helft in de hoofdstad Houmt Souk woont. Er heerst een mediterraan klimaat met lange, warme zomers en korte, milde winters. Ga je voor hagelwitte stranden, wuivende palmen, een azuurblauwe zee, een zeer hartelijke plaatselijke bevolking en interessante culturele uitstapjes? Dan is een all inclusive naar Djerba zeker aan te raden.

Vakanties op Djerba

Plaatsen op Djerba

Djerba en cultuur

Heel bijzonder is de meer dan 2.000 jaar oude El-Ghriba Synagoge in Hara Seghira, een paar kilometer ten zuidwesten van Houmt Souk. Vermoedelijk vluchtten enkele joden na de verwoesting van de Eerste Tempel naar het eiland, waar ze deze prachtige synagoge bouwden. Djerba Explore bestaat uit een krokodillenfarm met meer dan 200 krokodillen en het Djerba Heritage Museum, waar je een goed beeld krijgt van de geschiedenis en het alledaagse leven in Tunesië. Aanrader! Guellala is het centrum van de aardewerkproductie op het eiland, maar je vindt er ook het Museum voor Volkenkunde met boeiende tentoonstellingen over wonen, trouwen, besnijden, kunsten, ambachten, rechtspraak en waarzeggerij. Lekker relaxen tijdens je Djerba all inclusive? Dat kan in Bain Maure, de Hamam in Midoun, waar je je in een authentieke setting kunt laten scrubben en masseren.

Winkelen en uitgaan op Djerba

De beste plekken om tijdens je all inclusive in Djerba te shoppen zijn Houmt Souk en Midoun. Verwacht hier echter geen enorme winkelcentra met honderden shops. Wel kun je er heerlijk rondslenteren langs de kleine winkeltjes in de sfeervolle souks. De handelaars zijn vaak in voor een praatje, dus je wordt ongetwijfeld uitgenodigd voor een kopje sterke thee. Typisch regionale souvenirs zijn mooie (kamelen)leren tassen, aardwerken schalen, borden en vazen, handgeweven tapijten, kleurrijke sjaals, zilveren sieraden en traditionele Noord-Afrikaanse kleding. Er worden ook veel koperen voorwerpen verkocht; vaak kun je de koperslagers live aan het werk zien.

Eten en drinken op Djerba

De Tunesische keuken is smaakvol en gevarieerd. Lekker en afwisselend eten is tijdens je all inclusive Djerba dus geen enkel probleem. Ga bij voorkeur naar de gargottes: goedkope, kleine eethuisjes waar traditionele gerechten worden geserveerd, zoals briks (gevulde pannenkoekjes), mechoui (gegrild lamsvlees) en chakchouka (tomaat, met piment, knoflook en ei). Tip: zoek een comfortabele zithoek op in Café Chichkan en geniet van heerlijke koffie, muntthee en lekkere verse vruchtensappen. Bestel er een lekker stuk amandeltaart bij en huur een waterpijp met gearomatiseerde tabak (met sinaasappelsmaak bijvoorbeeld).

Taal

De officiële taal in Tunesië is het Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Tunesië heeft als betaalmiddel de Tunesische dinar. Creditcards worden in de toeristische gebieden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Tunesië heb je geen visum nodig bij een verblijf van maximaal drie maanden. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Een Nederlandse identiteitskaart is enkel toegestaan in combinatie met een hotelvoucher.

Vaccinatie

Voor Tunesië is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Tunesië is 230 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Tunesië 1 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Tunesië heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 197, voor ambulance 190 en voor brandweer 198.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/tunesie/

Kraanwater

In Tunesië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken.

De temperatuur op Djerba

Foto's en Video Djerba

  • Vakantie Djerba

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook