All inclusive Costa Dorada

De Spaanse kust van Tarragona tot de rivier de Ebro noemen we ook wel de Costa Dorada, wat staat voor Gouden Kust. De noordoostelijke kuststrook is erg geliefd bij toeristen vanwege het gunstige klimaat en de mooie omgeving. Veel mensen boeken een all inclusive Costa Dorada dan ook om lekker te zonnen in Salou. In de omgeving is echter nog veel meer te doen. Bezoek de historische stadjes Tortosa en Tarragona, bekijk talloze oude gebouwen of maak mooie wandelingen in het natuurpark. 's Avonds kun je genieten van de Spaanse keuken en nog even natafelen op een van de terrasjes.

Vakanties aan de Costa Dorada

Plaatsen aan de Costa Dorada

Populaire plaatsen aan de Costa Dorada

Costa Dorada en cultuur

Cultuurliefhebbers moeten tijdens de all inclusive Costa Dorada zeker een dagje naar Tortosa. Hier vind je oude gebouwen zoals een kasteel, paleizen en enkele kerken. Een andere stad die je niet mag overslaan is Tarragona. Naast de Santa Maria, een enorme kathedraal, zijn hier zelfs resten uit de Romeinse tijd bewaard gebleven. Natuurpark Delta de l'Erbre is vooral populair vanwege de vele vogels. Heb je maar weinig tijd? In Catalunya en Miniatura waan je je in een miniatuurversie van Catalonië. Ruim een uur verder reizen ligt PortAventura, een van de populairste attractieparken van Europa.

Winkelen en uitgaan in de Costa Dorada

Het winkelaanbod in Salou beperkt zich vooral tot het toerisme. Veel bekende kledingwinkels en souvenirshops dus. In Tarragona is meer te doen. Denk hierbij aan knusse boetiekjes, smalle winkelstraatjes en winkels met handgemaakte producten. In Salou is wel een groot winkelcentrum gevestigd waar je ook een bioscoop en eettentjes hebt. Tijdens de all inclusive Costa Dorada is Salou the place to be als je uit wil gaan. Naast discotheken zoals Snoepy's en Pacha zijn er genoeg kleine cafés en bars waar je gezellig een drankje kunt doen. Ook hier blijft het tot in late uurtjes druk.

Eten en drinken in de Costa Dorada

Eten is voor Spanjaarden erg belangrijk. Het ontbijt bestaat meestal uit iets kleins en een kop koffie. De lunch eet men laat in de middag en bestaat uit meerdere gerechten met vlees of vis en natuurlijk een zoete lekkernij als toetje. Spanjaarden schuiven pas laat in de avond aan voor het diner. Een mooi moment om in een tapasbar van verschillende gerechten te proeven. Tapas zijn kleine hapjes die vaak gevuld of belegd zijn met vlees, vis of groenten. Bij de maaltijd wordt over het algemeen wijn gedronken. Natuurlijk kun je tijdens de all inclusive Costa Dorada ook gewoon een hamburger of pizza bestellen.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Costa Dorada

Best beoordeelde vakanties

Hotel Best Maritim Superior


9.1

154 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Best Maritim Superior

Hotel Olympus Palace


7.9

174 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Olympus Palace

Hotel Estival Centurion Playa


9.6

59 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Estival Centurion Playa

Foto's en Video Costa Dorada

  • Vakantie Salou
  • Vakantie Cambrils
  • Vakantie La Pineda

Reistijd naar Costa Dorada

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Costa Dorada

Vilanova Park (Standplaatsen)

€ 96p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Logies

804 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vilanova Park (Standplaatsen)

Camping El Vendrell Platja

€ 282p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Logies

197 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping El Vendrell Platja

California Garden

€ 168p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Half pension

180 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

California Garden

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook