All inclusive Costa Barcelona

Costa Barcelona is de nieuwe naam voor de kuststrook die vroeger Costa del Maresme (ten noorden van Barcelona) en Costa del Garraf (ten zuiden van Barcelona) heette. Enkele populaire bestemmingen voor een all inclusive Costa Barcelona zijn badplaatsen als Calella, Malgrat de Mar / Santa Susanna, Pineda de Mar, Sitges en Vilanova I La Geltrú. De streek is sterk ingesteld op toerisme. Er is veel gelegenheid om te (water)sporten en uit te gaan, maar ook om van de natuur te genieten (wandelen, fietsen, paardrijden) en cultuur te snuiven. Costa Barcelona heeft voor iedereen genoeg te bieden voor een heerlijke vakantie.

Vakanties aan de Costa Barcelona

Plaatsen aan de Costa Barcelona

Costa Barcelona en cultuur

De Costa Barcelona zelf heeft geen bezienswaardigheden, maar een all inclusive Costa Barcelona is een prima uitgangspunt om het achterland te verkennen, inclusief de hoofdstad van Catalonië: Barcelona. Hier vind je diverse bouwwerken van de vermaarde architect Antoni Gaudí i Cornet. Zeven(!) van zijn werken staan zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wellicht de beroemdste is de Sagrada Família, de imposante kerk waar Gaudí begraven ligt. Het is een 'verzoeningskerk', die uitsluitend door donaties mag worden gefinancierd. Er wordt nog steeds aan gebouwd. Andere bezienswaardigheden zijn het concertgebouw (Palau de la Música Catalana), het stadspark (Park Güell) en de haven (Port de Barcelona).

Winkelen en uitgaan in de Costa Barcelona

Veel mensen kiezen voor een all inclusive naar Costa Barcelona, omdat je zo'n heerlijke strandvakantie eenvoudig combineert met gezellig winkelen en uitgaan in Barcelona. Vooral in het oude centrum van Barcelona, de Barri Gòtic (Gotische wijk) zijn veel toeristische winkels te vinden. Ook op en rondom de Ramblas vind je heel veel winkels die de moeite waard zijn. Aan de rand van de stad zijn enkele grote winkelcentra, zoals de Diagonal Mar. Ook voor het uitgaansleven kun je uiteraard terecht in Barcelona, maar ook in badplaatsen als Santa Susanna en Calella.

Eten en drinken in de Costa Barcelona

Een all inclusive Costa Barcelona is een gastronomisch avontuur. Even een snelle hap wegwerken is er hier niet bij. Het ontbijt, de lunch en het diner zijn belangrijke sociale gebeurtenissen waar men uitgebreid de tijd voor neemt. Een van de bekendste streekgerechten is de ham. De echte jamon Iberico, oftewel pata negra, heeft een kwaliteitsstempel: belota. Dit betekent dat het varken uitsluitend eikeltjes gegeten heeft, wat de ham die speciale kleur en smaak geeft. Verder kun je natuurlijk overal tapas en visgerechten eten. Catalonië is een belangrijke wijnstreek. Proef daarom vooral enkele van de lokale kwaliteitswijnen.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Costa Barcelona

Foto's en Video Costa Barcelona

  • Vakantie Malgrat De Mar
  • Vakantie Pineda De Mar

Reistijd naar Costa Barcelona

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook