All inclusive Portugal

In het uiterste zuidwesten van het Europese continent ligt Portugal. Het heeft ongeveer 11 miljoen mensen, die voor het overgrote deel in steden en dorpen aan de Atlantische Oceaan wonen. Met bijna 850 kilometer kust is het land een populaire vakantiebestemming. Wil je Portugal all inclusive bezoeken, dan biedt vooral de Algarve veel mogelijkheden. De zuidelijke kuststrook bestaat uit rotsformaties en lange zandstranden, terwijl het land in het noorden juist bergachtig is. Halverwege Portugal ligt de hoofdstad Lissabon. In Noord-Portugal vind je grote plaatsen als Braga en Porto. Het klimaat is hier wat koeler en vochtiger dan in het zonnige en droge zuiden.

Vakanties in Portugal 84

Populaire accommodatie(s)

Hotel Vila Galé Cerro Alagoa, Portugal, Algarve, Albufeira
Hotel Vila Galé Cerro Alagoa
Portugal, Algarve, Albufeira
Vanaf
€ 477 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Regio's in Portugal

Populaire regio's in Portugal

Vakantie Algarve

Kies uit 51 accommodaties.

Bekijk deze regio (51)
Vakantie Algarve

Vakantie Madeira

Kies uit 28 accommodaties.

Bekijk deze regio (28)
Vakantie Madeira

Portugal en cultuur

Portugal kent een rijke geschiedenis, die tijdens een all inclusive in Portugal onder meer belicht wordt in het tot museum omgebouwde Carmoklooster in Lissabon. In de hoofdstad bevinden zich daarnaast diverse kunstmusea, zoals het Nationaal Museum voor Oude Kunst, het Calouste Gulbenkian Museum en het Berardo Collectie Museum. Andere bezienswaardigheden zijn de Kathedraal van Lissabon en de oude wijk Alfama. Hier staan diverse fadohuizen, waar de oorspronkelijke Portugese muziek wordt vertolkt. In het noorden van Portugal ligt de stad Porto, dat bekendstaat om het historische centrum Ribeira met zijn talloze authentieke steegjes en straatjes. Tegelijkertijd is het ook een belangrijk centrum voor moderne architectuur.

Winkelen en uitgaan in Portugal

Tijdens een all inclusive vakantie in Portugal is uitgebreid winkelen ook heel goed mogelijk, in Lissabon bijvoorbeeld. De Portugese hoofdstad kent een groot aantal winkelgebieden en winkelstraten. Veel daarvan zijn alleen toegankelijk voor voetgangers, waaronder de Rua Augusta en de Rua do Carmo. Kleine boetiekjes worden hier afgewisseld met vestigingen van bekende winkelketens. Uitgaan in Lissabon kan in discotheek Lux en daarnaast in talloze fadobars en cafeetjes, zoals Cafe Luso en Rooftop. In Porto vind je onder meer het in Parijse stijl gebouwde Teatro Nacional São João, de muziekcafés Bar Ribeirinha en Caos Galeria Bar, en discotheken als Club Bazaar en Mau-Mau.

Eten en drinken in Portugal

Portugal heeft een lange traditie als wijnland en er worden rode en witte wijnen en port geproduceerd. Er zijn dan ook veel wijn- en portbars, bijvoorbeeld Retiro de Baco en Solar in Lissabon. Op het gebied van eten zijn gerechten met gedroogde kabeljauw typisch Portugees, maar ook rund, lam, kip en varken worden veel verwerkt in maaltijden. Een all inclusive verblijf in Portugal is niet compleet zonder een bezoek aan een van de vele kleine traditionele eetgelegenheden of tascas. Goede restaurants zijn Bocca en Clube de Fado in Lissabon, en D. Tonho en Presuntisco in Porto.

Taal

De officiële taal in Portugal is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Portugal heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Portugal heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Portugal zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Portugal is 230 volt.

Tijdsverschil

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Portugal bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/portugal/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Porto Mare


0

41 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Porto Mare

Iberostar Selection Lagos Algarve


0

11 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Selection Lagos Algarve

Pestana Delfim


0

14 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Pestana Delfim

Foto's en Video Portugal

  • Vakantie Madeira
  • Vakantie Algarve
  • Vakantie Lissabon
  • Vakantie Funchal
  • Vakantie Canico

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Portugal

Holiday Inn Algarve Hotel

€ 633p.p.

Vertrek 26-06-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

51 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Holiday Inn Algarve Hotel

Baia Grande

€ 630p.p.

Vertrek 26-06-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

127 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Baia Grande

Hotel Be Live Family Palmeiras Village

€ 726p.p.

Vertrek 26-06-2019
8 dagen
All inclusive

26 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Be Live Family Palmeiras Village

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook