All inclusive Mexico

Met zo’n 120 miljoen mensen is Mexico een van de grootste landen van het Amerikaanse continent. Daarnaast is het ook het grootste land ter wereld waar Spaans de officiële taal is. Gemeten van het noordwesten naar het zuidwesten is Mexico drieduizend kilometer lang. Hierdoor heeft het een gevarieerd landschap met stranden, bergen, hoogvlaktes, woestijnen, regenwouden en vulkanen. Door zijn diversiteit en reliëf kent Mexico ook qua klimaat veel afwisseling, uiteenlopend van een gematigd klimaat tot een woestijnklimaat. Wil je Mexico all inclusive bezoeken, dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat het regenseizoen in de zomermaanden valt.

Vakanties in Mexico 24

Regio's in Mexico

Populaire regio's in Mexico

Vakantie Yucatan

Kies uit 24 accommodaties.

Bekijk deze regio (24)
Vakantie Yucatan

Mexico en cultuur

Mexico heeft een oude en rijke cultuur, die tegenwoordig bestaat uit een mix van Spaanse en indiaanse invloeden. Het verleden wordt goed in beeld gebracht in het Museo Nacional de Antropología in Mexico-Stad. In meer dan twintig zalen worden belangrijke historische voorwerpen en beelden tentoongesteld. In het centrum van de stad vind je het Plaza de la Constitución, waar bezienswaardigheden als de Kathedraal van Mexico-Stad, het eeuwenoude Nationaal Paleis en de restanten van de Piramide van Huitzilopochtli zijn te vinden. Tijdens een all inclusive naar Mexico zullen je ook ongetwijfeld de vele muurschilderingen opvallen. Dit zogenoemde muralisme ontstond na de revolutie van 1910 en is vaak politiek getint.

Winkelen en uitgaan in Mexico

Omdat veel delen van het land zich steeds meer richten op het toerisme, kun je tijdens een all inclusive Mexico vakantie op tal van plaatsen uitgebreid winkelen en gezellig uitgaan. Steden als Mexico-Stad, Monterrey, Cancun en San Luis Potosi hebben meerdere winkelcentra, waar zowel de lokale middenstand als bekende ketens zijn gevestigd. De Atlantische badplaats Playa del Carmen wordt gezien als dé uitgaansplek van Mexico. Hier vind je niet ver van het strand talloze clubs en discotheken in 12th Street. De populairste uitgaansgelegenheden en cafés van Mexico-Stad staan in wijken als La Condesa, Roma, Santa Fe en Zona Rosa.

Eten en drinken in Mexico

All inclusive Mexico bezoeken is natuurlijk niet compleet zonder de karakteristieke Mexicaanse keuken te hebben geproefd. Het land staat bekend om zijn gekruide gerechten zoals tortilla's, taco’s en guacamole. Wat alcoholische drankjes betreft zijn tequila en mezcal kenmerkend voor Mexico. In de toeristen- en uitgaansgebieden vind je talloze eetgelegenheden, barretjes en terrassen. Playa del Carmen heeft met restaurants als Kaxapa Factory, La Crepacabana, Oh Lala en Xulam een bijzonder gevarieerd aanbod. In Mexico-Stad zijn El Califa en Pujol de bekendste restaurants voor wie tijdens zijn vakantie wil weten hoe Mexicaans eten echt smaakt.

Taal

De officiële taal in Mexico is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Mexico heeft als betaalmiddel de Mexicaanse Peso maar in de toeristische gebieden kun je vrijwel overal met de Amerikaanse Dollar betalen. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is zeer beperkt.

Visum en paspoort

Voor Mexico heb je geen visum nodig bij een verblijf van maximaal 180 dagen. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke na aankomst in Mexico nog minimaal zes maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor Mexico zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Mexico is 110 volt.

Tijdsverschil

In Mexico is het tussen de 6 en 9 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Mexico heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 066, voor ambulance 065 en voor brandweer 068.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/mexico/

Kraanwater

In Mexico wordt het sterk afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Iberostar Paraiso Lindo


9.9

107 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Paraiso Lindo

Iberostar Grand Hotel Paraiso


9.9

88 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Grand Hotel Paraiso

Iberostar Quetzal


9.7

38 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Quetzal

Foto's en Video Mexico

  • Vakantie Yucatan
  • Vakantie Playa Del Carmen
  • Vakantie Riviera Maya

Reistijd naar Mexico

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 12:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Mexico

Iberostar Paraiso Maya

€ 1.061p.p.

Vertrek 29-08-2019
9 dagen
All inclusive

74 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Paraiso Maya

Iberostar Quetzal

€ 949p.p.

Vertrek 29-08-2019
9 dagen
All inclusive

38 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Quetzal

Hotel TRS Yucatan Hotel

€ 1.453p.p.

Vertrek 29-08-2019
9 dagen
All inclusive

7 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel TRS Yucatan Hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook