All inclusive Malediven

De Malediven zijn een verzameling van 1.190 koraaleilanden in de Indische Oceaan. Archeologische vondsten wijzen erop dat ze al zo’n 5.000 jaar bewoond zijn. Tegenwoordig telt het land bijna 400.000 inwoners. Dankzij de ligging bij de evenaar heerst er een tropisch klimaat en ligt de temperatuur het hele jaar rond de 30 graden. Door de witte zandstranden, helderblauwe wateren en het rijke onderwaterleven is het een paradijs voor zonaanbidders, duikers en watersporters. Met een all inclusive Malediven kun je geheel verzorgd genieten van deze exotische oase, waar men veel waarde hecht aan duurzaam toerisme en de oorspronkelijke natuur zo goed mogelijk probeert te beschermen.

Vakanties op Malediven 27

Regio's op Malediven

Populaire regio's op Malediven

Malediven en cultuur

In de hoofdstad Male vind je het Nationaal Museum met talloze schatten uit de rijke geschiedenis van het land, bezittingen van vroegere sultans bijvoorbeeld, maar ook vondsten uit zee, zoals gouden munten en antieke wapens. Ook niet te missen: de prachtige 17e-eeuwse Oude Vrijdagmoskee met zijn rijke decoraties en imposante gouden koepel. Houd je van kunst? Dan moet je tijdens een all inclusive op de Malediven zeker de National Art Gallery binnenlopen. Er is een vaste collectie, maar er vinden ook wisselende exposities met werk van lokale kunstenaars plaats. Vis speelt hier een belangrijke rol in het dagelijks leven. De grote vismarkt bij de haven op Marine Drive mag je dan ook zeker niet overslaan. Ga bij voorkeur aan het eind van de middag, wanneer vissers met hun dagvangst terugkeren.

Winkelen en uitgaan op Malediven

Wil je tijdens je verblijf op de Malediven all inclusive shoppen, dan kun je dat het beste doen in hoofdstad Male. Er zijn twee winkelcentra, talloze souvenirshops en verschillende markten. Aan Marine Drive vind je een uitgebreide groente- en fruitmarkt, waar je heerlijke verse producten kunt kopen, zoals kokosnoot. Veel eilanden hebben hun eigen specialiteit. Op Gadhdhoo worden bijvoorbeeld prachtige kleden geweven, Thulaadhoo is bekend om zijn mooie lakwerk, Kashidoo om zijn kokossiroop en voor bijzondere sieraden ga je naar Ribudhoo (goud) en Hulhudeli (zilver). Let op: vanwege de natuurbescherming mag je geen koraal, schelpen of voorwerpen kopen waarin deze zijn verwerkt.

Eten en drinken op Malediven

Dé nationale gerechten zijn viscurry en vissoep, maar in de all inclusive resorts op de Malediven kun je uiteraard ook maaltijden uit andere wereldkeukens eten. Probeer tijdens je vakantie op de Malediven zeker eens raa, een lekker zoet drankje dat rechtstreeks uit de palm wordt getapt. Populaire ontmoetingsplekken zijn de theehuizen in Male, waar je bij de thee ook kleine gerechtjes, vooral met vis en kokos, kunt bestellen.

Taal

De officiële taal op de Malediven is het Dhivehi. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Malediven heeft als betaalmiddel de Maledivische Rufiyaa maar in de toeristische gebieden kun je vrijwel overal met de Amerikaanse Dollar betalen. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is zeer beperkt.

Visum en paspoort

Voor de Malediven heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor de Malediven is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning op de Malediven is 230 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op de Malediven 3 uur later. Tijdens onze wintertijd is het op de Malediven 4 uur later.

Alarmnummer

De Malediven heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 119, voor ambulance 102 en voor brandweer 118.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/maldiven/

Kraanwater

Op de Malediven is het water uit de kraan niet drinkbaar. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Vilamendhoo Island Resort & Spa


9.8

55 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Vilamendhoo Island Resort & Spa

Hotel Eriyadu Island Resort


9.6

21 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Eriyadu Island Resort

Hotel Meeru Island Resort & Spa


9.7

162 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Meeru Island Resort & Spa

Reistijd naar Malediven

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 13:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Malediven

Hotel Sun Island Resort & Spa

€ 1.614p.p.

Vertrek 28-08-2019
9 dagen
Logies en ontbijt

45 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sun Island Resort & Spa

Adaaran Hudhuranfushi

€ 2.023p.p.

Vertrek 28-08-2019
9 dagen
All inclusive

32 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Adaaran Hudhuranfushi

Hotel Summer Island Maldives

€ 1.650p.p.

Vertrek 11-09-2019
9 dagen
Half pension

52 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Summer Island Maldives

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook