All inclusive Kenia

Kenia is een Oost-Afrikaans land, gelegen in de Hoorn van Afrika. Het telt ongeveer 44 miljoen inwoners en uit fossielen blijkt dat er al 2 miljoen jaar geleden mensachtigen leefden. Het land werd achtereenvolgens door de Arabieren, Duitsers en Engelsen overheerst en is sinds 1963 een onafhankelijke republiek. Het kent een tropisch klimaat en door de ligging bij de evenaar zijn de dagen er even lang als de nachten. Verreweg de meeste mensen bezoeken Kenia vanwege de schitterende flora en fauna in de vele mooie natuurparken en -reservaten. Wil je ook oog in oog staan met een ruig landschap en wilde dieren als zebra’s, olifanten, neushoorns, nijlpaarden, leeuwen en luipaarden? Dan is een all inclusive vakantie naar Kenia zeker een aanrader.

Vakanties in Kenia 21

Regio's in Kenia

Populaire regio's in Kenia

Kenia en cultuur

De meeste mensen kiezen voor Kenia all inclusive om een onvergetelijke safari te maken. Heel bijzonder is de jaarlijkse ‘grote migratie’ in het Masai Mara Park, wanneer miljoenen zebra’s en gnoes vanuit de Serengeti in Tanzania hierlangs trekken. Ook indrukwekkend: Lake Nakuru, dat wordt bevolkt door honderdduizenden flamingo’s. Uiteraard is het prachtig om dit vanuit een jeep gade te slaan, maar een ballonvaart biedt ook een bijzondere ervaring. Bij Malindi, aan de kust van de Indische Oceaan, vind je een rijk onderwaterleven; snorkelen is hier dan ook absoluut aan te raden. Ook niet te missen: een wandeling op Mount Kenya, de tweede hoogste berg van Afrika, na de Kilimanjaro. De hoofdstad Nairobi biedt talloze bezienswaardigheden, waaronder het Nairobi National Museum, waar je kennismaakt met de geschiedenis, cultuur en kunst van het land.

Winkelen en uitgaan in Kenia

Tijdens je all inclusive Kenia kun je ook prima shoppen. In de grotere steden vind je zowel grote internationale ketens als bijzondere kleine winkeltjes. De mooiste en meest karakteristieke dingen koop je echter op de markt. Typisch Keniaanse souvenirs zijn kralen (gemaakt door inheemse volken als de Masaï), houtsnijwerk, muziekinstrumenten van kalebas en kokosnoot, traditionele maskers en aardewerken potten. Ook leuk om mee te nemen: benen of schelpen kammen, matten van sisal of baobabvezel, kleurrijke omslagdoeken en gebatikte kleding of wanddecoraties. Vergeet trouwens niet af te dingen, want dat is hier gebruikelijk.

Eten en drinken in Kenia

Tijdens een all inclusive naar Kenia zal je vele gerechten leren kennen die heel anders zijn dan hier in Nederland. Typisch Keniaans zijn eenvoudige eenpansmaaltijden met maïs, vlees en groenten. Ook bananen, cassave en zoete aardappelen behoren tot de basisproducten. Aan de kust eet je natuurlijk heerlijke verse vis en zeevruchten, met daarbij een wijn (uit de omgeving van Lake Naivasha) of een lokaal biertje als Tusker.

Taal

De officiële talen in Kenia zijn het Engels en het Swahili.

Geldzaken

Kenia heeft als betaalmiddel de Keniaanse Shilling maar je kunt vrijwel overal ook met de Amerikaanse Dollar betalen. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is beperkt.

Visum en paspoort

Voor Kenia heb je een visum nodig. Vanaf 1 september 2015 is het alleen nog maar mogelijk Kenia te betreden indien je in het bezit bent van een E-visum. Dit visum is alleen aan te vragen via de volgende website: https://www.ecitizen.go.ke/service.html en kan alleen per credit card betaald worden (wijzigingen voorbehouden). Wie geen Nederlandse nationaliteit heeft, raden wij aan zelf informatie in te winnen over de benodigde reisdocumenten. Je bent hiervoor zelf verantwoordelijk. Mocht je niet kunnen reizen door het ontbreken van de juiste reisdocumenten, dan is restitutie van de reissom niet mogelijk. Kortom: zorg ervoor dat je reispapieren in orde zijn, dan reis je probleemloos. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Kaapverdië.

Vaccinatie

Voor Kenia is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Kenia is 240 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Kenia 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in Kenia 2 uur later.

Alarmnummer

Wanneer je in Kenia bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 999. Je kunt ook gebruik maken van de toeristenpolitie op 02-604767 (24 uur per dag).

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kenia/

Kraanwater

In Kenia wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Southern Palms Beach Resort


9.2

255 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Southern Palms Beach Resort

Hotel Papillon Lagoon Reef


8.5

98 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Papillon Lagoon Reef

The Sands at Nomad


9

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

The Sands at Nomad

Foto's en Video Kenia

  • Vakantie Mombasa Noord
  • Vakantie Mombasa Zuid

Reistijd naar Kenia

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 13:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Kenia

Hotel Neptune Village Beach Resort & Spa

€ 1.142p.p.

Vertrek 03-09-2019
9 dagen
All inclusive

23 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Neptune Village Beach Resort & Spa

The Sands at Chale Island

€ 1.345p.p.

Vertrek 03-09-2019
9 dagen
Half pension

The Sands at Chale Island

Hotel Southern Palms Beach Resort

€ 1.090p.p.

Vertrek 03-09-2019
9 dagen
Half pension

255 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Southern Palms Beach Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook