All inclusive Kaapverdië

Kaapverdië wordt ook wel de Kaapverdische Eilanden genoemd en is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan voor de westkust van Afrika. Officieel heet het land Cabo Verde. Het bestaat uit meerdere eilandjes, die verdeeld zijn in de noordelijke eilandengroep Barlavento en de zuidelijke groep Sotavento. De archipel telt zo’n 530.000 mensen, waarvan een kwart in de hoofdstad Praia op het zuidelijke eiland Santiago woont. Voor een all inclusive Kaapverdië vakantie zijn Praia en de stad Mindelo op het noordelijke São Vicente-eiland de bekendste bestemmingen. Met jaarrond hoge temperaturen is het een ideaal reisdoel voor een zon-, duik- of windsurfvakantie.

Vakanties op Kaapverdië 27

Regio's op Kaapverdië

Populaire regio's op Kaapverdië

Vakantie Sal

Kies uit 19 accommodaties.

Bekijk deze regio (19)
Vakantie Sal

Kaapverdië en cultuur

De eilandengroep lag op de scheepvaartroute naar het zuiden en is lange tijd een belangrijke ankerplaats geweest. Verspreid over de eilandengroep zijn er dan ook diverse monumenten en bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Zo vind je in de buurt van Praia bijvoorbeeld Cidade Velha, met 500 jaar oude ruïnes, kerken en het verdedigingswerk Forte Real de São Filipe. Ook essentieel tijdens je all inclusive verblijf op Kaapverdië zijn het Etnografisch Museum en het Scheepvaartmuseum. Mindelo heeft het oude Gouverneurspaleis, dat een opvallende Indiase bouwstijl heeft. Authentieke Kaapverdische kunst en ambacht is te aanschouwen in het Centro Nacional de Artesanato.

Winkelen en uitgaan op Kaapverdië

Met het hele jaar door lekkere temperaturen heeft Kaapverdië weinig winkelcentra maar wel veel markten. In Praia hebben deze een nadrukkelijk toeristisch karakter. De grootste markt vind je echter in Assomada. Hier worden tal van lokale ambachts- en landbouwproducten verkocht waaronder fruit, vlees, vis en souvenirs. Uitgaan tijdens een Kaapverdië all inclusive kan goed in Mindelo, Praia, Sal Rei of Santa Maria. Met name de hoofdstad Praia is goed voorzien. Het heeft discotheken als Cockpit en Zero Horas, muziekbar Quintal da Música en jazzfestival Kriol. In Sal Rei kun je terecht in Crystal Disco en Disco Mazurka, terwijl in Santa Maria Calema en Pirata populair zijn.

Eten en drinken op Kaapverdië

De belangrijkste ingrediënten van de Kaapverdische keuken zijn vis, rijst, bonen en maïs. Een bekend gerecht is cachupa dat is gebaseerd op maïs en bonen, maar ook aardappelen, vis, vlees en groenten kan bevatten. Wanneer je all inclusive Kaapverdië en zijn bekendste eilanden of steden bezoekt, kun je uit tal van restaurants kiezen. Santa Maria alleen telt er al tientallen, zoals Barracuda, CapeFruit en O Caranguejo. Eten in Praia kan onder meer bij Praia Kapital, Gamboa en O Paparokas, terwijl je in Mindelo terecht kunt bij La Pergola, Pont d’Agua en Restaurante Sodade.

Taal

De officiële taal in Kaapverdië is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Kaapverdië heeft als betaalmiddel de Escudo maar je kunt echter vrijwel overal met de Euro betalen. In de toeristische gebieden worden VISA creditcards enkel bij de grotere hotels geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is beperkt.

Visum en paspoort

De in Kaapverdië geldende visumplicht is afgeschaft en vervangen door een belasting voor personen vanaf 3 jaar. Wij gaan dit voor je regelen en de kosten zijn meegenomen in de totale reissom. Om dit te kunnen regelen hebben we een aantal gegevens van je nodig, zoals bijvoorbeeld jouw paspoortgegevens. Let op: je paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. We sturen je hiervoor na boeking een e-mail met een link naar een web formulier dat we je vragen in te vullen.

Vaccinatie

Voor Kaapverdië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Kaapverdië is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 3 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 2 uur vroeger.

Alarmnummer

Kaapverdië heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 132, voor ambulance 130 en voor brandweer 131.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kaapverdie/

Kraanwater

In Kaapverdië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Iberostar Club Boa Vista


8.4

80 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Club Boa Vista

Iberostar Club Boa Vista


8.3

80 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Club Boa Vista

Hotel Oasis Salinas Sea


8.2

195 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Oasis Salinas Sea

Foto's en Video Kaapverdië

  • Vakantie Sal

Reistijd naar Kaapverdië

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 06:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Kaapverdië

Hotel Morabeza

€ 1.043p.p.

Vertrek 11-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

26 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Morabeza

Hotel Hilton Cabo Verde Sal Resort

€ 1.084p.p.

Vertrek 11-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Hilton Cabo Verde Sal Resort

Appartementen Porto Antigo

€ 709p.p.

Vertrek 11-09-2019
8 dagen
Logies

54 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Porto Antigo

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook