All inclusive Kaapverdië

Kaapverdië wordt ook wel de Kaapverdische Eilanden genoemd en is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan voor de westkust van Afrika. Officieel heet het land Cabo Verde. Het bestaat uit meerdere eilandjes, die verdeeld zijn in de noordelijke eilandengroep Barlavento en de zuidelijke groep Sotavento. De archipel telt zo’n 530.000 mensen, waarvan een kwart in de hoofdstad Praia op het zuidelijke eiland Santiago woont. Voor een all inclusive Kaapverdië vakantie zijn Praia en de stad Mindelo op het noordelijke São Vicente-eiland de bekendste bestemmingen. Met jaarrond hoge temperaturen is het een ideaal reisdoel voor een zon-, duik- of windsurfvakantie.

Vakanties op Kaapverdië 23

Regio's op Kaapverdië

Populaire regio's op Kaapverdië

Vakantie Sal

Kies uit 16 accommodaties.

Bekijk deze regio (16)
Vakantie Sal

Kaapverdië en cultuur

De eilandengroep lag op de scheepvaartroute naar het zuiden en is lange tijd een belangrijke ankerplaats geweest. Verspreid over de eilandengroep zijn er dan ook diverse monumenten en bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Zo vind je in de buurt van Praia bijvoorbeeld Cidade Velha, met 500 jaar oude ruïnes, kerken en het verdedigingswerk Forte Real de São Filipe. Ook essentieel tijdens je all inclusive verblijf op Kaapverdië zijn het Etnografisch Museum en het Scheepvaartmuseum. Mindelo heeft het oude Gouverneurspaleis, dat een opvallende Indiase bouwstijl heeft. Authentieke Kaapverdische kunst en ambacht is te aanschouwen in het Centro Nacional de Artesanato.

Winkelen en uitgaan op Kaapverdië

Met het hele jaar door lekkere temperaturen heeft Kaapverdië weinig winkelcentra maar wel veel markten. In Praia hebben deze een nadrukkelijk toeristisch karakter. De grootste markt vind je echter in Assomada. Hier worden tal van lokale ambachts- en landbouwproducten verkocht waaronder fruit, vlees, vis en souvenirs. Uitgaan tijdens een Kaapverdië all inclusive kan goed in Mindelo, Praia, Sal Rei of Santa Maria. Met name de hoofdstad Praia is goed voorzien. Het heeft discotheken als Cockpit en Zero Horas, muziekbar Quintal da Música en jazzfestival Kriol. In Sal Rei kun je terecht in Crystal Disco en Disco Mazurka, terwijl in Santa Maria Calema en Pirata populair zijn.

Eten en drinken op Kaapverdië

De belangrijkste ingrediënten van de Kaapverdische keuken zijn vis, rijst, bonen en maïs. Een bekend gerecht is cachupa dat is gebaseerd op maïs en bonen, maar ook aardappelen, vis, vlees en groenten kan bevatten. Wanneer je all inclusive Kaapverdië en zijn bekendste eilanden of steden bezoekt, kun je uit tal van restaurants kiezen. Santa Maria alleen telt er al tientallen, zoals Barracuda, CapeFruit en O Caranguejo. Eten in Praia kan onder meer bij Praia Kapital, Gamboa en O Paparokas, terwijl je in Mindelo terecht kunt bij La Pergola, Pont d’Agua en Restaurante Sodade.

Taal

De officiële taal in Kaapverdië is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Kaapverdië heeft als betaalmiddel de Escudo maar je kunt echter vrijwel overal met de Euro betalen. In de toeristische gebieden worden VISA creditcards enkel bij de grotere hotels geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is beperkt.

Visum en paspoort

Voor Kaapverdië heb je een visum nodig. Je dient bij boeking je paspoortgegevens aan ons door te geven, zodat wij een visum voor je kunnen regelen. De gegevens die je door moet geven voor het visum zijn: geboortedatum, geboorteplaats, nationaliteit, paspoortnummer, uitgiftedatum, plaats van uitgifte en vervaldatum. Het visum is een digitaal visum, je ontvangt dus geen stempel in je paspoort en hoeft niets af te halen. Het is elektronisch gekoppeld aan je paspoort en wordt afgelezen bij de scan van je paspoort bij aankomst en vertrek. Dit visum heeft een maximale geldigheidsduur van 30 dagen. De kosten voor dit visum zijn € 25,00 en deze worden opgeteld bij de reissom. Je kunt tot 3 dagen voor vertrek gebruik maken van deze visumdienst, anders kun je bij aankomst zelf je visum regelen (de kosten bedragen dan €25,- p.p.). De visumdienst is van toepassing bij klanten met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Voor andere nationaliteiten dan de Belgische en Nederlandse, dien je contact op te nemen met het consulaat. Volgens de ANVR-reisvoorwaarden ben je als klant zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste en benodigde documenten. Alle financiële consequenties van het niet hebben van de vereiste reisdocumenten zijn voor eigen rekening. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Kaapverdië.

Vaccinatie

Voor Kaapverdië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Kaapverdië is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 3 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 2 uur vroeger.

Alarmnummer

Kaapverdië heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 132, voor ambulance 130 en voor brandweer 131.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kaapverdie/

Kraanwater

In Kaapverdië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel da Luz


8.6

11 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel da Luz

Hotel Odjo d'Agua


8.1

25 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Odjo d'Agua

Hotel Morabeza


7.9

26 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Morabeza

Foto's en Video

Reistijd naar Kaapverdië

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 06:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Kaapverdië

Hotel Royal Horizons Boa Vista

€ 697p.p.

Vertrek 23-10-2018
8 dagen
All inclusive

79 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Royal Horizons Boa Vista

Appartementen Patio Antigo

€ 359p.p.

Vertrek 25-10-2018
8 dagen
Logies

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Patio Antigo

Hotel Aguahotels Sal Vila Verde

€ 401p.p.

Vertrek 25-10-2018
8 dagen
Logies

25 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aguahotels Sal Vila Verde

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook