All inclusive Italië

Je hoeft de wereld niet over te vliegen voor een tropische vakantie; dat bewijst Italië. Hoewel het slechts 1800 kilometer van Nederland vandaan ligt, stap je een andere wereld binnen. Het is een land met een enorm rijke historie en veel bijzondere steden. Naar Rome wordt vaak verwezen als één groot openluchtmuseum en naar Venetië als 'stad van het water'. Florence is de geboortestad van vele historische en invloedrijke personen, zoals Leonardo Da Vinci, Michelangelo en Galileo Galilei. Tijdens je all-inclusive naar Italië zul je rijkelijk verwend worden met kunst, cultuur en zelfs met wondermooie natuur.

Vakanties in Italië 14

Regio's in Italië

Populaire regio's in Italië

Italië en cultuur

Zowel Italiaanse mannen als vrouwen vinden het belangrijk om zich goed te kleden. Ze praten ook erg graag over eten. Voor het eten zelf wordt de tijd genomen, het liefst met familie. En eten doe je niet onder werktijd. Daarnaast is de Italiaanse cultuur inherent aan een koffiecultuur. In Italië barst het van de koffiebars waar de Italianen voor het werk een espresso, 'il caffé', gaan drinken. Italianen stellen het erg op prijs als je je best doet om een woordje Italiaans te spreken. Dus oefen al even voordat je op all inclusive naar Italië gaat dat 'buon giorno' goedendag betekent, 'buona sera' goedenavond en 'grazie' dank je wel.

Winkelen en uitgaan in Italië

Aan kledingwinkels geen gebrek in modeland Italië. Vooral Milaan, de stad die ook modehoofdstad wordt genoemd, staat bol van de modewinkels. Als shopliefhebber zul je je in de grote steden van Italië zoals Turijn, Florence, Rome en Napels geen seconde vervelen. Handig om te weten: 'saldi' betekent uitverkoop. De Italianen verstaan onder uitgaan wat anders dan wij. Wil je tijdens je all inclusive in Italië uitgaan, dan begeef je je onder de Italianen op het terras voor een wijntje of op een plein voor een gezellig samenzijn. Er zijn natuurlijk ook typische uitgaansgebieden met discotheken en bars, zoals Testaccio in Rome en rondom het Gardameer.

Eten en drinken in Italië

Het ligt voor de hand dat je in Italië écht lekkere pizza en pasta kunt eten. Wist je dat er meer dan 300 soorten pasta bestaan en dat pizza oorspronkelijk het typische eten was voor arme mensen? Andere gekende Italiaanse gerechten zijn gnocchi, risotto, Italiaanse vleeswaren en polenta. Boek je een all inclusive naar Italië in de buurt van een wijnstreek, dan kun je naar verschillende proeverijen voor de lekkerste wijnen. Ook zijn de Italianen echte koffiedrinkers en beginnen en eindigen ze hun dag met een kop espresso.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Active, Family & Wellness Hotel Shandranj


9.6

43 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Active, Family & Wellness Hotel Shandranj

Hotel Madatsch


9.9

22 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Madatsch

Grand Hotel Riviera


9.7

53 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Grand Hotel Riviera

Foto's en Video Italië

  • Vakantie Bloemenriviera
  • Vakantie Gardameer
  • Vakantie Sicilie
  • Vakantie Abruzzo
  • Vakantie Adriatische Riviera

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Italië

Hotel Liscia Eldi

€ 439p.p.

Vertrek 25-09-2019
8 dagen
All inclusive

35 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Liscia Eldi

Camping Cisano en San Vito (Standplaatsen)

€ 84p.p.

Vertrek 25-09-2019
8 dagen
Logies

920 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Camping Cisano en San Vito (Standplaatsen)

Vakantiepark Rosa dei Venti

€ 207p.p.

Vertrek 25-09-2019
5 dagen
Logies

21 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark Rosa dei Venti

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook