All inclusive Santorini

Santorini staat ook wel bekend als Thera en is een Grieks eiland in de Egeïsche Zee. Het maakt deel uit van de eilandengroep der Cycladen en bestaat uit meerdere eilandjes die zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Santorini is daarvan het hoofdeiland. In totaal heeft het eiland een kleine 1.600 inwoners, maar wordt het jaarlijks bezocht door 200.000 toeristen voor bijvoorbeeld een all inclusive Santorini vakantie. Omdat het een van de weinige plaatsen in Europa is met een woestijnklimaat heeft het eiland geen rivieren, maar bestaat het uit rotsen, oude vulkaankraters, warmwaterbronnen, kliffen en stranden. Santorini is beroemd om zijn zonsondergangen.

Vakanties op Santorini 11

Plaatsen op Santorini

Populaire plaatsen op Santorini

Santorini en cultuur

Griekenland wordt ook wel gezien als de bakermat van Europese beschaving en herbergt door zijn lange geschiedenis vele culturele schatten. Op Santorini is dat niet anders, en ondanks talrijke aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zijn overblijfselen van de duizenden jaren oude Minoïsche beschaving nog steeds aanwezig. Je kunt tijdens een all inclusive op Santorini onder meer de archeologische opgravingen van Akrotiri bezoeken. In de hoofdstad Fira zijn diverse musea waar je prehistorische en archeologische vondsten kunt bezichtigen. Daarnaast beschikt het eiland over ongeveer 250 oude en minder oude kerken en kathedralen. Als belangrijk wijneiland is er ook een wijnmuseum, dat is gevestigd in Koutsoyannopoulos.

Winkelen en uitgaan op Santorini

Naast Fira behoren onder meer Kamari, Oia, Pyrgos en Therasia tot de belangrijkste plaatsen op Santorini. Ben je van plan om Santorini all inclusive te bezoeken, dan bieden vooral deze toeristische locaties uitstekende mogelijkheden voor winkelen en uitgaan. Zo vind je in Fira en Oia verschillende mode-, sieraden- en boekenwinkels. Gezellige uitgaansgelegenheden zijn er op Santorini volop. Je kunt bijvoorbeeld ontspannen in de Groove Bar en Love Boat Bar in Kamari of de Lounge Cafe Pool Bar in Oia. Fira heeft clubs als de Tango Bar, de Kira Thira Jazz Bar en de Soundwind Bar.

Eten en drinken op Santorini

Santorini heeft een kleine, maar bloeiende wijnbouwcultuur. De belangrijkste Santoriaanse wijn wordt gemaakt van de assyrtiko, een witte druivensoort. Net als het klimaat staan de wijnen als bijzonder droog te boek, terwijl de mineraalrijke vulkanische bodem voor een speciaal aroma zorgt. In Fira zijn diverse wijntours. Bij een all inclusive Santorini vakantie hoort natuurlijk ook lekker eten. Hiervoor kun je onder andere terecht bij Character, Lucky's Souvlakis en Theoni’s Kitchen in Fira, Hungry Donkey, Pitogyros en Roka in Oia, Almira Restaurant en To Pinakio in Kamari, Metaxy Mas Tavern in Pyrgos, en Asterias en Caldera Romantica Restaurant in Akrotiri.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Grieks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Griekenland heeft als betaalmiddel de Euro. In de toeristische gebieden worden creditcards bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Griekenland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Griekenland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Griekenland is 230 volt.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Griekenland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 100, ambulance: 166 en brandweer: 199.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/griekenland/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur op Santorini

Best beoordeelde vakanties

Zephyros Hotel


8.5

13 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Zephyros Hotel

Elixir Studios


9

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Elixir Studios

Epavlis Hotel


8.1

5 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Epavlis Hotel

Foto's en Video Santorini

  • Vakantie Kamari

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Santorini

Zephyros Hotel

€ 554p.p.

Vertrek 07-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

13 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Zephyros Hotel

Narkissos

€ 437p.p.

Vertrek 07-10-2019
8 dagen
Logies

Narkissos

Elixir Studios

€ 603p.p.

Vertrek 07-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

3 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Elixir Studios

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook