All inclusive Sharm El Sheikh

Sharm-el-Sheikh is met 35.000 inwoners een relatief kleine stad in Egypte, gelegen in het zuidelijkste puntje van het schiereiland Sinaï aan de Rode Zee. Het rustige en heldere water, gecombineerd met een heerlijk klimaat, maakt het een ideale duikbestemming en trekpleister voor zonliefhebbers. Beter weer is bijna niet te vinden, met ruim acht uur zon per dag, een aangename temperatuur en zeewater dat altijd rond de twintig graden Celsius is. Sharm el Sheikh heeft een rijke historie met een oud centrum, prachtige stranden en veel mogelijkheden voor leuke uitstapjes. De aanwezige luxe resorts maken het een ideale bestemming voor een all inclusive Sharm El Sheikh.

Vakanties in Sharm El Sheikh

Plaatsen in Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh en cultuur

Het centrum van Sharm el Sheikh is erg authentiek, met vele historische gebouwen en toch een dorps gevoel. Maar ook net buiten de stad liggen verschillende bijzondere plekken. Bezoek bijvoorbeeld het Sint Catharinaklooster en de historische ruïnes. Ook een niet te missen activiteit is het bijwonen van een bedoeïenenavond of een woestijnsafari per kameel of jeep. Geniet van oases, dadelpalmtuinen en het zicht op de prachtige bergen in de omgeving. Mount Sinaï is een indrukwekkende berg die zelfs in de nacht beklommen kan worden, om daarna te genieten van de zonsopkomst. Wanneer in Sharm El Sheikh all inclusive wordt gekozen zijn in de resorts deze activiteiten meestal met hulp van het personeel te reserveren.

Winkelen en uitgaan in Sharm El Sheikh

In het historische centrum van de stad zijn vooral authentieke winkeltjes te vinden en in het toeristische deel zijn vele souvenirshops en internationale ketens gevestigd. De meeste winkels zijn voor zonsopkomst en na zonsondergang geopend. In Naarna Bay is er volop gelegenheid om te stappen. Er zijn verschillende moderne nachtclubs in de stad, waar tot de vroege uurtjes gedanst kan worden. Cigar Divan en Stars Music Bar zijn hiervoor erg geschikt. Ook zijn er grote aantallen Irish Pubs en bars waar alle bekende internationale dranken te krijgen zijn. Proef tijdens een all inclusive naar Sharm El Sheikh ook zeker eens het Egyptische Stella: het lokale biermerk.

Eten en drinken in Sharm El Sheikh

Egyptische gerechten zijn samengesteld uit onder meer de Turkse, Griekse, Perzische, Franse, Italiaanse en Engelse keuken. Daarbij wordt de zeer zoete shai (thee) het meest gedronken. Probeer ook eens asir, een verfrissend vruchtensap. De restaurants Orangerie en Tam Tam in Sharm el Sheikh bieden een Egyptische menukaart die zeker eens geprobeerd moet worden. Ook Italiaanse restaurants zijn sterk vertegenwoordigd in de stad. Boek een all inclusive vakantie naar Sharm El Sheikh en geniet van het cultuurverschil, de prachtige omgeving - zowel onder als boven water - en een heerlijk klimaat.

Taal

De officiële taal in Egypte is het Egyptisch-Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Egypte heeft als betaalmiddel de Egyptische Pond. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Egypte heb je een visum nodig welke je aanschaft bij aankomst op de luchthaven. Dit toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig en kost 25 USD per persoon welke je contant dient te betalen. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Egypte. Onze klantenservice kan u assisteren bij het verkrijgen van het toeristenvisum.

Vaccinatie

Voor Egypte is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Egypte is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Egypte 1 uur later.

Alarmnummer

Wanneer je in Egypte bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 122, ambulance: 180 en brandweer: 123.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/egypte/

Kraanwater

In Egypte wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Sharm El Sheikh

Foto's en Video Sharm El Sheikh

  • Vakantie Nabq Bay
  • Vakantie Shark S Bay
  • Vakantie Ras Um El Sid