All inclusive Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een land dat ongeveer twee derde van het Caribische eiland Hispaniola beslaat. De Dominicaanse Republiek ligt op het westelijke deel van Hispaniola, terwijl Haïti het oostelijke gedeelte vormt. De noordzijde van het eiland grenst aan de Atlantische Oceaan, terwijl de zuidkant van de Dominicaanse Republiek aan de Caribische Zee ligt. Aan de zuidkust ligt ook de Dominicaanse hoofdstad Santo Domingo. Een all inclusive vakantie naar de Dominicaanse Republiek is zeer geliefd bij toeristen door de uitgestrekte zandstranden en het zonnige, tropische klimaat. Daarnaast vind je in de Dominicaanse Republiek maar liefst 29 natuurparken en een aantal watervallen die zeer de moeite waard zijn.

Vakanties in de Dominicaanse Republiek 25

Regio's in de Dominicaanse Republiek

Populaire regio's in de Dominicaanse Republiek

Vakantie Puerto Plata

Kies uit 4 accommodaties.

Bekijk deze regio (4)
Vakantie Puerto Plata

Vakantie Punta Cana

Kies uit 18 accommodaties.

Bekijk deze regio (18)
Vakantie Punta Cana

Dominicaanse Republiek en cultuur

Een cultureel hoogtepunt tijdens een reis all inclusive naar de Dominicaanse Republiek is een bezoek aan de hoofdstad Santo Domingo. De oorspronkelijke stad lag op de oostelijke oever van de Ozama rivier en werd in 1496 gesticht door de broer van Christoffel Columbus. Nadat de oude stad door natuurgeweld werd verwoest, stichtte de nieuwe Spaanse gouverneur in 1502 het huidige Santo Domingo op de westelijke oever van de Ozama. In Santo Domingo bevindt zich de oudste kathedraal van de Nieuwe Wereld. Deze aan het Plaza Colón gelegen kathedraal werd voltooid tussen 1521 tot 1540 en is gewijd aan de heilige Maria. Ook vind je in de hoofdstad de oude stadspoort, Puerta del Conde, waar op 27 februari 1844 de Dominicaanse onafhankelijkheid werd uitgeroepen. Achter de poort kom je terecht in het historische Parque Independencia (Onafhankelijkheidspark).

Winkelen en uitgaan in de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek staat voornamelijk bekend om zijn rum en sigaren, maar heeft daarnaast nog veel meer producten te bieden. Je vindt er zowel kleine kruideniers, juweliers en souvenirwinkeltjes als bekende, westerse winkelketens. Tijdens een all inclusive Santo Domingo kun je heerlijk winkelen in en rondom de straten Winston Churchill en 27 de Febrero. Uitgaan kan in Santo Domingo voornamelijk in de Zona Colonial en op andere plaatsen langs de kustlijn. Breng in de hoofdstad vooral een bezoek aan Aire, Jet Set of La Guácara Taína. Ook in de andere grote steden van de Dominicaanse Republiek kun je goed uitgaan. Tijdens een uitgaansavond in Puerto Plata kun je heerlijk dansen en kennismaken met de lokale bevolking. Aanraders zijn het bekende Café Cito of het minder toeristische La Barrica.

Eten en drinken in de Dominicaanse Republiek

In de Dominicaanse keuken vind je voornamelijk Spaanse en Indiaanse invloeden terug. Het bekendste gerecht van de Dominicaanse Republiek is een rijstschotel met bonen en vlees (bandera dominicana). Een ander populair gerecht is sancocho, een stoofvleesschotel met groenten en cassave. Je kunt lekker en goedkoop eten in een van de comodores: kleine en meestal door families gerunde eetzaakjes. Iets luxer dineren kan in de zogenaamde restaurantes Criolles, waar traditionele Dominicaanse gerechten op de kaart staan. De meest bekende drank van de Dominicaanse Republiek is rum, met Brugal als bekendste merk. Proeven van deze van suikerriet gemaakte, nationale drank mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een all inclusive in de Dominicaanse Republiek. Omdat suikerriet ten overvloede groeit op de Dominicaanse Republiek is rum op het eiland tegen lage prijzen verkrijgbaar.

Taal

De officiële taal in de Dominicaanse Republiek is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

De Dominicaanse Republiek heeft als betaalmiddel de Dominicaanse Peso. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de grote steden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor de Dominicaanse Republiek heb je een visum nodig welke je aanschaft bij aankomst op de luchthaven. Dit toeristenvisum is maximaal 90 dagen geldig en kost 10 USD per persoon. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor de Dominicaanse Republiek zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in de Dominicaanse Republiek is 110 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in de Dominicaanse Republiek 6 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het in de Dominicaanse Republiek 5 uur vroeger.

Alarmnummer

Wanneer je in de Dominicaanse Republiek bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 911. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 00 1 809 682 5423, ambulance: 00 1 809 532 0000 en Rode Kruis: 00 1 809 682 3797.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/dominicaanse-republiek/

Kraanwater

In de Dominicaanse Republiek wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Iberostar Grand Hotel B��varo


9.9

532 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Grand Hotel B��varo

Iberostar Hacienda Dominicus


9.9

260 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Hacienda Dominicus

Iberostar B��varo Suites


0

1105 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar B��varo Suites

Foto's en Video Dominicaanse Republiek

  • Vakantie Punta Cana
  • Vakantie Puerto Plata
  • Vakantie Bayahibe
  • Vakantie Playa Dorada

Reistijd naar Dominicaanse Republiek

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 12:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Dominicaanse Republiek

Hotel Grand Bahia Principe San Juan

€ 1.181p.p.

Vertrek 03-09-2019
9 dagen
All inclusive

66 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Grand Bahia Principe San Juan

Hotel Viva Wyndham Tangerine

€ 1.118p.p.

Vertrek 03-09-2019
9 dagen
All inclusive

342 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Viva Wyndham Tangerine

Iberostar Costa Dorada

€ 1.230p.p.

Vertrek 03-09-2019
9 dagen
All inclusive

583 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Costa Dorada

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook