All inclusive Cyprus

Cyprus is de ideale bestemming voor zonliefhebbers; het eiland behoort tot de bestemmingen met de grootste kans op zon in heel Europa. Cyprus is een voormalig kroonkolonie van Engeland. Boek je all inclusive Cyprus, dan merk je dit vooral aan het grote aantal Britse toeristen en de aanwezigheid van een groot beeldscherm met sportwedstrijden in veel cafés. Verder kenmerkt Cyprus zich door de scheiding tussen het Turkse noorden en het zuiden, dat vaak, ten onrechte, Grieks wordt genoemd. Je vliegt vanuit Nederland in ongeveer 4 uur naar Cyprus.

Vakanties op Cyprus 38

Regio's op Cyprus

Populaire regio's op Cyprus

Cyprus en cultuur

Boek je een all inclusive vakantie naar Cyprus beperk je dan niet tot het resort alleen, maar ga eropuit en ontdek het eiland. Bezoek tijdens je ontdekkingstocht zeker de rots van Aphrodite. Cyprus wordt gezien als het geboorte-eiland van Aphrodite, de godin van liefde, seksualiteit en vruchtbaarheid. Volgens de overlevering is deze godin ontstaan uit het grijze schuim van de zee, nadat de zee was bevrucht door de god Uranus. Natuurlijk vind je op Cyprus ook veel herinneringen aan de oudheid. Zo zijn er vele opgravingen met archeologische vondsten, zoals bij Paphos. Ook natuurliefhebbers kijken hun ogen uit. Het Troodosgebergte is prachtig en leidt je langs een aantal unieke historische dorpjes.

Winkelen en uitgaan op Cyprus

Cyprus all inclusive is niet compleet zonder een bezoek aan Ayia Napa. Dit is de plaats waar je heerlijk kunt winkelen en waar je het beste uitgaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Ayia Napa vaak vergeleken wordt met bijvoorbeeld Ibiza. De leukste plekken om uit te gaan zijn Agias Marva Street en The Square. Ga je winkelen in Ayia Napa, dan zul je positief verrast worden. Je vindt hier namelijk hippe designerkleding tegen prijzen die ongeveer 30% lager liggen dan in Nederland. Daarnaast zijn er natuurlijk de traditionele souvenirwinkeltjes waar je heerlijk kunt rondkijken en een leuke herinnering voor thuis kunt vinden.

Eten en drinken op Cyprus

De Cypriotische keuken is heel divers. Doordat het eiland in het verleden door heel veel landen is ingenomen zie je van al deze overheersers invloeden terug in de gerechten. Wil je optimaal genieten van een all inclusive op Cyprus, waag je dan zeker eens aan stifado, suvla of paidakia. Suvla is een vleesspies zoals de Grieken douvlaki kennen. Paidakia zijn heerlijke lamskoteletjes. Wil je je laten verrassen, vraag dan om een meze. Je krijgt dan een groot aantal verschillende kleine gerechtjes zodat je naar hartenlust kunt proeven. Bij het eten drink je een Keo, het nationale bier van Cyprus, of een Brandy Sour.

Taal

De officiële taal op Cyprus is het Grieks. In het Turkse gedeelte in het noorden van Cyprus spreekt men Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Cyprus heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Cyprus heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Cyprus zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Cyprus is 230 of 240 volt.

Tijdsverschil

Op Cyprus is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Cyprus bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/cyprus/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Cyprus veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Constantinou Bros Asimina Suites Hotel


10

177 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Constantinou Bros Asimina Suites Hotel

Constantinou Bros Athena Beach hotel


9.8

404 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Constantinou Bros Athena Beach hotel

Hotel Elysium


9.8

64 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Elysium

Foto's en Video Cyprus

  • Vakantie Paphos
  • Vakantie Ayia Napa
  • Vakantie Larnaca
  • Vakantie Coral Bay

Reistijd naar Cyprus

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Cyprus

Hotel Napa Mermaid Hotel & Suites

€ 925p.p.

Vertrek 27-08-2019
8 dagen
Half pension

14 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Napa Mermaid Hotel & Suites

Hotel Asterias Beach

€ 915p.p.

Vertrek 27-08-2019
8 dagen
Half pension

8 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Asterias Beach

Hotel Avanti

€ 668p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

130 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Avanti

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook