All inclusive Curaçao

Curaçao is een enorm populaire bestemming onder de Nederlanders. De reden is duidelijk: op dit Caribische eiland schijnt de zon altijd. Curaçao begint steeds meer op eigen benen te staan, wat terug te zien is in de toegenomen veiligheid voor toeristen. Een all-inclusive naar Curaçao boeken staat garant voor een verwenvakantie in exotische sferen. Curaçao telt 30 stranden, waarvan Grote Knip erg populair is bij de lokale bevolking. De hoofdstad Willemstad is een prachtig gekleurde, typisch Caribische stad. Een aantal bezienswaardigheden zijn zeker een bezoekje waard, zoals een struisvogelboerderij, de plantagehuizen en het Kura Hulanda Museum in Otrabanda.

Vakanties op Curaçao 6

Regio's op Curaçao

Populaire regio's op Curaçao

Curaçao en cultuur

Curaçao telt ongeveer 150.000 inwoners die van over de hele wereld komen. Dit komt door het slavernijverleden en de kolonisaties. Ondanks dit verleden zijn de inwoners van Curaçao trots op hun eiland. Ongeveer 80% van de bevolking is rooms-katholiek vanwege de Nederlandse missionarissen die naar het eiland kwamen. Portugese joden uit Brazilië brachten het jodendom mee. Tijdens je all-inclusive in Curaçao kun je gewoon Nederlands spreken, aangezien dit de officiële voertaal is. De lokale bevolking spreekt echter het liefst Papiamento.

Winkelen en uitgaan op Curaçao

Wil je in Curaçao nieuwe (bad)kleding kopen, dan zul je zeker iets moois vinden. Er zijn geen grote ketens zoals we die kennen in de Nederlandse steden. Je sponsort dus vooral de lokale winkelier. Punda is een gebied in Willemstad dat wat commerciëler is. Daarnaast zijn er een aantal winkelcentra, zoals Bloempot, waar je voor allerlei spullen terecht kunt. Muziek en dans vormen een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven en het straatbeeld van Curaçao en dat zul je zeker merken tijdens je all-inclusive in Curaçao. Er is veel live-muziek om je al vroeg op de avond in Caraïbische sferen te brengen. De beroemdste plek is Mambo Beach in Willemstad. Verder kun je ook uitgaan in de bar van je hotel of resort.

Eten en drinken op Curaçao

Doordat de cultuur een smeltkroes is van bewoners van over de hele globe, is de keuken dat ook. Naast de wereldkeukens vind je veel barbecuerestaurants en visrestaurants. De typische lokale keuken serveert onder andere stoofschotels met vlees, 'karni stobá'. De lokale bevolking is echter ook gek op fastfood, waardoor je ook bekende ketens zult tegenkomen. Natuurlijk kun je met een all-inclusive in Curaçao ook altijd in het restaurant van je hotel terecht. Naast lekker eten en zoetigheid zijn de inwoners van Curaçao gek op drank, zoals Polar bier en gekleurde cocktails. Het kraanwater is erg zuiver en dus drinkbaar.

Taal

De officiële talen op Curaçao zijn het Nederlands en Papiaments. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels en Spaans.

Geldzaken

Curaçao heeft als betaalmiddel de Antilliaanse gulden. Vanwege de vele Amerikaanse toeristen wordt de Amerikaanse dollar ook vrijwel overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten op Curaçao is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Curaçao is geen visum nodig als je korter dan 180 dagen in Curaçao verblijft. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minimaal geldig is bij aankomst.

Vaccinatie

Voor Curaçao is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts.

Elektriciteit

De netspanning op Curaçao bedraagt 110-130 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op Curaçao 6 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het op Curaçao 5 uur vroeger.

Alarmnummer

Wanneer je op Curaçao bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 911. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

Niet van toepassing

Kraanwater

Het kraanwater op Curaçao is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Scuba Lodge


8.9

338 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Scuba Lodge

Livingstone Jan Thiel Resort


8

997 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Livingstone Jan Thiel Resort

Santa Barbara Beach and Golf R


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Santa Barbara Beach and Golf R

Reistijd naar Curaçao

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 10:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Curaçao

Renaissance Curacao Resort and

€ 1.385p.p.

Vertrek 25-03-2019
9 dagen
Logies

Renaissance Curacao Resort and

Scuba Lodge

€ 1.256p.p.

Vertrek 30-04-2019
9 dagen
Logies

338 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Scuba Lodge

Acoya Hotel Suites and Villas

€ 995p.p.

Vertrek 09-06-2019
9 dagen
Logies

Acoya Hotel Suites and Villas

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook