All inclusive Cuba

Cuba is een betoverend eiland in het noordoosten van de Caribische Zee. Ooit een bruisend lustoord van de Amerikanen, tegenwoordig het land van Che Guevara, salsa, stoffige straatjes, oldtimers en vervallen koloniale façades die herinneren aan een ver verleden. Cuba ontleent haar charme aan de karakteristieke mix van vergane glorie en de rauwe post-revolutionaire realiteit. Ook de Cubaanse natuur is bijzonder. In het binnenland vind je schilderachtige groene landschappen, zoals de spectaculaire Viñales vallei. De noordkust wordt getekend door prachtige zandstranden. Op het schiereiland Varadero vind je hagelwitte stranden, een azuurblauwe zee en luxe resorts. Harry Mulisch werd zo door Cuba gegrepen dat hij het eiland een 'filiaal van de hemel' noemde. Boek vandaag nog jouw all inclusive Cuba belevenis en geniet van dit bijzondere paradijs.

Vakanties op Cuba 29

Regio's op Cuba

Populaire regio's op Cuba

Cuba en cultuur

Cuba is een smeltkroes van culturen; de ruim elf miljoen Cubanen die het eiland bewonen hebben Afrikaanse, Europese en Caribische wortels. Dat vindt weerklank in de Cubaanse way of life, maar ook in kunst, literatuur en bovenal in de muziek, die je op iedere hoek van de straat kunt horen. Ook de invloed van de revolutie van de jaren vijftig is vandaag de dag nog goed zichtbaar. Vanwege het politieke en economische isolement waar het land lange tijd in verkeerde lijkt een wandeling door Habana Vieja, het oude gedeelte van Havana een reis door de tijd. Kleurrijke oldtimers en Russische Lada's sieren de Spaans-koloniale straten van deze oude stad, waar je behalve revolutionaire leuzen en foto's van Fidel en Che geen reclameborden tegen zal komen. Het is een bijzondere ervaring om rond 26 juli tijdens een all inclusive vakantie op Cuba bij de jaarlijkse viering van de revolutie te zijn, met een groots feest en veel militair vertoon.

Winkelen en uitgaan op Cuba

Winkelen is in Cuba een belevenis, omdat er geen grote warenhuizen of shoppingcentra te vinden zijn. Tijdens een Cuba all inclusive zul je dan ook voornamelijk veel kleine winkeltjes en souvenirshops tegenkomen, waar je handgemaakte producten, rum, sigaren en revolutiesouvenirtjes kunt kopen. De bijzondere tweedehands boekenmarkt op de schaduwrijke Plaza de Armas in Havana is een absolute aanrader. Voor liefhebbers van muziek en dans is Cuba een oneindige bron van vermaak. Er zijn veel café's en barretjes waar je spotgoedkope cocktails kunt drinken en kunt genieten van de authentieke Cubaanse rum. Bezoek de Callejón de Hamel of de Casa de la Música in Havana voor indrukwekkende livemuziek, of meng je tussen de locals in Casa de las Tradiciones, een klein, rokerig muziekcafé in het hippe Tivoli district van Santiago de Cuba.

Eten en drinken op Cuba

In Cuba vind je veel restaurantjes waar livemuziek wordt gespeeld en je kunt genieten van authentieke Cubaanse gerechten als het rundvleesgerecht ropa vieja, letterlijk 'oude kleren'. Daarnaast kun je eten bij Cubanen thuis, in de zogenaamde paladares. Deze restaurants aan huis zijn kleinschalig, gezellig en het eten is doorgaans beter dan in restaurants. Het sfeervolle San Cristobal Paladar in Havana is zeker een bezoek waard. De Cubaanse drankkaart is minstens zo uitgebreid als de menukaart. Proef de authentieke Cubaanse rum of neem een tropische cocktail. Ontdek dit weergaloze eiland zelf en boek vandaag nog jouw all inclusive Cuba reis.

Taal

De officiële taal op Cuba is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Cuba heeft als officiële munteenheid de Cubaanse Peso. Deze Peso wordt alleen door de Cubanen gebruikt. Toeristen moeten op Cuba met Pesos Convertibles (CUC) betalen. Wij raden je aan om cash geld mee te nemen en dit ter plaatse om te wisselen in Pesos Convertibles. Om te wisselen betaal je ca. 10% commissie, dit geldt ook als je met een creditcard betaalt. Met Visa en Eurocard/Mastercard kun je in de meeste hotels en winkels terecht. Pinnen met een pinpas is nergens mogelijk op Cuba, wel met een creditcard. Op de luchthaven van Varadero is een wisselkantoor dat 24 uur per dag geopend is.

Visum en paspoort

Voor Cuba heb je een toeristenvisum nodig. De kosten voor het visum zijn bij de reissom inbegrepen. Bij de reisbescheiden ontvang je het visum (waarde ca. € 17,50). Lees de aanwijzingen voor het invullen van het visum goed door. In geval van nood kan er bij aankomst op de luchthaven in Cuba een visum aangeschaft worden voor ca. 20-25 CUC. Nog een tip: neem een kopie van jouw paspoort mee en bewaar deze gescheiden van het origineel, samen met twee pasfoto’s. Wie geen Nederlandse nationaliteit heeft, raden wij aan het consulaat te informeren naar de benodigde reisdocumenten. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor. Mocht je niet kunnen reizen door het ontbreken van de juiste reisdocumenten, dan is restitutie van de reissom niet mogelijk. Bij aankomst op de luchthaven zal jouw paspoort van een stempel worden voorzien. Indien je niet wilt dat jouw paspoort gestempeld wordt kun je dit bij de douanebeambte aangeven. Een Cubaanse stempel kan bijvoorbeeld een reis naar de Verenigde Staten bemoeilijken. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke na vertrek uit Cuba nog minimaal zes maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor Cuba zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Cuba is 110 of 220 volt.

Tijdsverschil

Op Cuba is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Cuba heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 106, voor ambulance 104 en voor brandweer 105.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/cuba/

Kraanwater

In Cuba wordt het sterk afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Paradisus Varadero


9.9

519 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Paradisus Varadero

Paradisus Rio de Oro


9.9

69 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Paradisus Rio de Oro

Hotel Melia Varadero


9.6

129 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Melia Varadero

Foto's en Video Cuba

  • Vakantie Havana
  • Vakantie Varadero

Reistijd naar Cuba

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 10:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Cuba

Iberostar Playa Alameda

€ 924p.p.

Vertrek 04-09-2019
9 dagen
All inclusive

63 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Playa Alameda

Hotel ROC Barlovento

€ 875p.p.

Vertrek 04-09-2019
9 dagen
All inclusive

119 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel ROC Barlovento

Hotel Memories Jibacoa

€ 959p.p.

Vertrek 04-09-2019
9 dagen
All inclusive

Hotel Memories Jibacoa

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook