Gardameer

Toscaanse Kust

Vakantie Italië - goedkoop boeken op • Neckermann.nl

Op vakantie naar Italië


Voor een veelzijdige vakantie gaat u naar Italië! Het land biedt u geweldige vakantiemogelijkheden en beschikt over een zeer rijke historie en prachtige natuurlandschappen. Tijdens een vakantie in Italië kunt u kennis maken met vele culturele bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn. Samen met de gastvrije bevolking en de heerlijke keuken maken Italië een geweldig vakantieland! Het is handig om voor uw vertrek goed na te denken over de praktische kanten van het reizen naar Italië. Dit zorg ervoor dat u optimaal van uw vakantie kunt genieten.

In Italië op vakantie? Enkele suggesties

Suggestie: Vakantie Toscane

‘Toscane’, een schitterend gebied met prachtige witte stranden en een historische omgeving.

Suggestie: Vakantie Gardameer

Het Gardameer is het grootste en bekendste meer van Italië, gelegen in een prachtig natuurgebied.

Tips voor uw vakantie naar Italië

Gezondheid
Voor reizen naar Italië gelden geen verplichte vaccinaties. Voor een persoonlijk advies wordt verwezen naar huisarts en/of GGD. Het water uit de kraan kan wel gedronken worden, maar smaakt niet echt lekker. Aangeraden wordt om water in flessen te kopen.

Geld
De betalingseenheid in Italië is net als in Nederland de Euro. Er kan overal gepind worden, zelfs in kleine dorpjes. Op Sicilië kan het nog wel eens voorkomen dat de pinautomaten in het weekend leeg zijn, neem daarom contant geld mee. Creditcards worden bijna alle hotels en restaurants geaccepteerd.

Banken en winkels
Veel winkels in Italië zijn op zondag maar ook op maandag gesloten en hebben op de overige dagen een middagsluiting. De meeste banken en winkels zijn open van 09:00 tot 19.30.

Paspoort en visum
Voor Nederlanders en Belgen geldt dat het paspoort of identiteitskaart geldig moet zijn tot na het verblijf.

Nationale feestdag(en)

Bevrijdingsdag : 25 april
Dag van de Republiek : 2 juni
Maria Hemelvaart : 15 augustus
Onbevlekte Ontvangenis : 8 december

Last Minute vliegreizen. Italie op zijn voordeligst

U kunt natuurlijk op allerlei manieren reizen naar Italië. Maar vooral onze last minute Italië reizen besparen u veel geld dankzij onze scherpe tarieven.